21 éves világsztár a Kaukázusból

Vágólapra másolva!
Az "új Norah Jonesnak" is nevezett, egzotikus szépségű Katie Melua az elmúlt évek egyik legnagyobb felfedezettje, lemezei hatalmas példányszámban fogynak világszerte - Nagy-Britanniában például 2004-ben és 2005-ben is ő adta el a legtöbb lemezt a női előadók közül. Most a grúz származású énekesnő Magyarországon járt - készült is vele egy videointerjú.
Vágólapra másolva!

A kellemes, dzsessz és blues beütésű zenében utazó Katie Melua első lemezével az ismeretlenségből előtörve vált rövid idő alatt ismert sztárrá. A 2003 novemberében megjelent Call Off The Search hat hétig vezette is a brit lemezlistát, majd szerte Európában a legnépszerűbb kiadványok közé került, miközben a The Closest Thing To Crazy című kislemez is megjárta a slágerlisták csúcsát. Az album jókora csúszással megjelent végül nálunk is, és itt is sokan megszerették.

Katie Melua még gyerekkorában érkezett családjával Grúziából előbb Belfastba, majd később Londonba, ahol egy híres zeneiskolában képezte magát tovább. Itt fedezte fel tehetségét Mike Batt dalszerző-producer, aki már évtizedek óta tevékenykedik a műfajban, most pedig saját szerzeményeihez próbált előadót szerezni. Katie tehetsége mellett vonzó külsejű is, így Batt nem is keresgélt tovább.

Az első album hosszú ideig ott maradt a listákon, és még 2005-ben is ott tanyázott némelyiken, pedig ennek az évnek az októberében már megjelent a folytatás, a Piece By Piece is. Ezen az albumon az énekesnő már dalszerzőként is feltűnik, de megmarad a gyümölcsöző együttműködés Batt-tel is. Katie Melua második, ugyancsak sikeres albuma is tökéletesen alkalmas arra, hogy népszerűsítsen olyan, a szélesebb rétegek számára kissé "öregesnek" tűnő műfajokat, mint a dzsessz és a blues, és a még mindig csak 21 éves Meluának pedig amellett, hogy hibátlanul énekel, a gitárjátéka is elsőrangú, és nagyszerűen egészítik ki a vendégzenészek. A héten Magyarországon járt, ahol videointerjút is készítettünk vele.