Csődbe ment a rapmogul

Vágólapra másolva!
Csődeljárást kezdeményezett maga ellen a hiphop egyik legfontosabb kiadójának alapítója, Marion "Suge" Knight, miután egy tavalyi bírósági ítélet értelmében 107 millió dollárt kell fizetnie a lemezkiadó tulajdonjogát érintő vitában.
Vágólapra másolva!

A Death Row Records kiadót 1989-ban alapította Knight és Lydia Harris, aki szerint a kiadó meggazdagodását látva Knight megszabadult tőle. Tavaly márciusban a bíróság Harrisnek adott igazat, és 107 millió dollárt ítélt neki kártérítésként. Knight nem hajlandó kifizetni az összeget, ezért inkább most csődöt jelentett.

"Egyszerűen nincs más választása" - indokolta a lépést Laurence Strick, Knight ügyvédje. Strick azt is bejelentette, hogy a Death Row Records is csődeljárás alá került. A kiadó a kilencvenes években olyan sikeres rapelőadók lemezeit adta ki, mint Snoop Dogg vagy Tupac Shakur, majd 1996-ban összeomlott, amikor a zűrös ügyekben érdekelt Knightot börtönbüntetésre ítélték, amiért megszegte a feltételes szabadlábra helyezés szabályait.

Harris 2002-ben nyújtott be keresetet Knighttal szemben, és az ügyben a bíróság tárgyalás nélkül hozott döntést, ugyanis sem a rapmogul, sem pedig ügyvédei nem voltak hajlandók kiszolgáltatni bizonyos információkat.

Ronald Sohigian bíró két hete kilátásba helyezte, hogy csődgondnokot jelöl ki a Death Row Recordshoz, illetve Knight részére is, amennyiben továbbra sem válaszol az ügyben kulcsfontosságú kérdésekre.

A csődeljárás Amerikában szünetelteti a folyamatban levő hatósági eljárásokat a csődöt jelentő személyek ellen, így Knight ügyvédje a csődeljárás bejelentését látta a legjobb megoldásnak.