Újraegyesül az ABBA a melegjogok érdekében

Vágólapra másolva!
A legendás svéd popegyüttes, az Abba tagjai tíz év után először újra összeálltak, hogy a lengyelországi melegjogok érdekében ajándéktárgyakat dedikáljanak.
Vágólapra másolva!

Az ABBA négy tagja - Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson és Anni-Frid Lyngstad - aláírt posztereket, fotókat és zenei anyagot ajánlott fel az e-Bay aukciós honlapján, hogy pénzt gyűjtsön a varsói melegfesztivál számára, melyet a tavaly megválasztott lengyel elnök, Lech Kaczynski erősen ellenez.

Az emléktárgyak a stockholmi melegfesztivál szervezői által kerülnek kalapács alá. "Mint a szomszédos ország melegfesztiváljának szervezője, lehetetlennek tartom, hogy ne tegyünk semmit, látva azt ami Lengyelországban történik" - mondta Ulrika Westerlund, a Stockholm Pride szóvivője.

Az emléktárgyak között dedikált poszterek, fényképek és egy ABBA-válogatás-CD is szerepel. A legtöbbet a Voulez vous nagylemez plakátjáért ígértek. A cikk írásának idején 4600 svéd koronát - kb. 127 ezer Ft - kínáltak érte.

Kaczynski betiltotta a tavaly nyári melegünnepségeket, miután kijelentette: "a homoszexuálisok nem természetes része a lengyel kultúrának".

Forrás: pride.hu