Agresszívan tér vissza a Pearl Jam

Vágólapra másolva!
Három és fél év után jelentkezik új nagylemezzel a kilencvenes évek népszerű rockzenekara, a Pearl Jam. A seattle-i együttes nyolcadik albuma május 2-ától kereshető majd a lemezboltokban.
Vágólapra másolva!

Az album címe Pearl Jam lesz, és a beharangozó kislemezt már március 8-tól játszani fogják a rádiók, World Wide Suicide címmel. Sőt, a dalt ingyenesen le is lehet majd tölteni két napon keresztül a zenekar honlapjáról.

Az albumon szereplő számok listája még nem végleges, de rövid időn belül döntést hoznak majd a tagok és az az Adam Kasper producer, aki már a Pearl Jam előző, 2002-es albumán is együtt dolgozott az együttessel. Az a Riot Act című lemez volt egyébként a zenekar utolsó lemeze, amely az Epic Recordsnál jelent meg, az új album már a J Recordsnál jön ki.

"Sokat szenvedtünk ezzel a lemezzel" - idézi az énekest, Eddie Veddert a Reuters - "és néha, minél jobban megküzd az ember valamiért, annál értékesebb lesz az később. Simán a legjobb anyag, amit valaha csináltunk, de egyszersmind a legkeményebb is. Nagyon agresszív, mert mostanság ismét ilyen terméket várnak el egy amerikaitól."

A Pearl Jam turnézni is fog majd idén. A Billboard Boxscore adatai szerint a 2003-as Riot Act turné óta, az együttes közel 36 millió dolláros bevételre tett szert 68 fellépés alatt, melyből 23 volt teltházas.