Újraéled a Guns N' Roses

Vágólapra másolva!
Most már tényleg úgy tűnik, hogy lesz új album, miután három szám is kiszivárgott az internetre. Mindemellett a Guns N' Roses nyári fesztiválfellépéseket is lekötött már.
Vágólapra másolva!

Mielőtt még mindenki teljesen immunissá vált volna a látszólag soha el nem készülő visszatérő Guns N' Roses-lemez, a Chinese Democracy állítólagos megjelenésével kapcsolatos évente felröppenő hírekre, most mégis úgy tűnik, hogy idén hallhatjuk majd a folytatást.

Először ugyanis az évek óta remeteéletet élő frontember, Axl Rose adta fel visszavonultságát, és felbukkant a Korn turnéindító buliján, majd a 44. születésnapja után is felkapott klubokban mutatkozott Los Angelesben. A tíz éve készülő Chinese Democracy albumról annyit mondott a Rolling Stone honlapjának, hogy "még az idén hallható lesz".

A három kiszivárgott szám (Better, There Was A Time, IRS) új irányvonalat mutat az együttes hagyományos megszólalásához képest, emo és indusztriál hatásokkal. A a Guns N' Roses menedzsere, Merck Mercuriadis arra utasította a számokat tároló honlapokat, hogy távolítsák el a fájlokat. A menedzser szerint a tilalom rádiókra is vonatkozik, ennek ellenére az Associated Press hírügynökség tud olyan amerikai rádióadókról, melyek többször is leadták azóta valamelyiket.

Ugyancsak a Guns N' Roses feltámadására utalnak azok a hírek, melyek szerint az együttes több nyári fesztiválra is lekötött fellépéseket. Így ha minden igaz, Axl és bandája látható lesz az osztrák NovaRock fesztiválon, a lisszaboni Rock-In-Rio fesztiválon, és az angliai Donington Parkban rendezett Download 2006-on is, utóbbin többek között a Korn, a Prodigy és a Deftones társaságában.

A Guns N' Roses az 1993-as, feldolgozásokat tartalmazó The Spaghetti Incident? óta nem jelentetett meg lemezt, és az azóta eltelt időben az énekes Axl Rose-on kívül kivált a zenekar valamennyi meghatározó tagja. Közülük hárman - Slash, Duff McKagan és Matt Sorum - a Velvet Revolver tagjaként tavaly júniusban éppen Budapesten koncerteztek. Az albumot az XFM hírei szerint Axl mellett Dizzy Reed, Robin Finck, Richard Fortus, Brian "Brain" Mantia, Chris Pitman és a tavaly távozott gitáros, Buckethead rögzítették.