Közmunkára ítélték a rendőrnőt verő énekesnőt

Vágólapra másolva!
Hiába hivatkozott rasszista provokációra, elítélték a brit R&B-színtér egyik legnagyobb sztárját, Ms. Dynamite-ot, aki megütött egy rendőrt, miután botrányt okozott egy londoni klubban.
Vágólapra másolva!

A Ms. Dynamite művésznéven ismert Niomi McLean-Daley január 6-án húgával együtt került bajba a Paragon Lounge nevű szórakozóhely előtt, és még a klub ajtajába is belerúgott, mielőtt a helyszínre érkeztek a rendőrök. A 24 éves énekesnő ezután egyiküket, Caryn Marles közrendőrt arcon ütötte.

Dinamit kisasszony ügyét csütörtökön tárgyalta egy londoni bíróság, és bár a börtönbüntetést megúszta, a hatvan óra közmunkát és a pénzbüntetést már nem kerülhette el. A bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe az énekesnő büntetlen előéletét.

"Ügyfelem semmivel sem tudja magyarázni a tettét, ezt kertelés nélkül bevallja. Mélységesen szégyelli viselkedését és bocsánatot kért Marles közrendőrtől" - mondta az énekesnő ügyvédje, Anthony Burton, aki ezt megelőzően azzal védekezett, hogy Ms. Dynamite húgát rasszista támadás érte a szórakozóhelyen, ez váltotta ki a dühkitörést.

Niomi McLean-Daley 1981-ben született Londonban, aki tizenévesen dolgozott a garage-korszak legnépszerűbb csapatával, a So Solid Crew-val, majd a saját lábára állt, és egy kislemez után nekilátott első albumának, amelyen a hiphop és a garage helyett egyértelműen az R&B felé vette az irányt.

Az A Little Deeper azonban az R&B-számok többségével ellentétben nem éppen bugyinedvesítő témákról szólt, hanem Dizzee-hez és a Streetshez hasonlóan Ms. Dynamite is a brit nagyvárosi lét kevésbé szívderítő dolgait énekelte meg. A lemez szép sikert aratott, még az amerikai listákra is felkerült, Nagy-Britanniában pedig megkapta a 2002-es Mercury-díjat, a nagy favorit Streetset megelőzve. Az énekesnőnek hosszabb pihenő után tavaly ősszel jött ki a második lemeze, a Judgement Days.