50 Cent szerint nem erőszakos a filmje

Vágólapra másolva!
A tavalyi év legsikeresebb rappere elutasította azokat a vádakat, miszerint a sokat támadott önéletrajzi indíttatású filmje erőszakra bujtana fel. Sőt, szerinte a mű inkább pont a sebezhetőséget mutatja be.
Vágólapra másolva!

Az 50 Cent néven ismert Curtis Jackson - aki tavaly a második legtöbb lemezt adta el az Egyesült Államokban - éppen Nagy-Britanniában népszerűsíti a Get Rich Or Die Tryin' című új filmjét, amely főként Fiddy életén alapszik.

A film Amerikában széleskörű ellenkezést váltott ki, mondván, hogy az erőszakot népszerűsíti, és a posztereit több államban is leszedték tavaly. "A plakát üzenete nagyjából az, hogy 'rabolj, hogy gazdag lehess'... Ez egy nagyon durva üzenet, amely azt az általános nézetet tükrözni, mely szerint csak erőszakkal oldhatod meg a problémáidat" - mondta erről Bilal Qayyum, egy philadelphiai erőszakellenes csoport vezetője. Hasonló reakciókat váltott ki a plakát brit földön is, ahol a reklámokat felügyelő szervek sem nézik jó szemmel a posztert.

A BBC-nek adott interjújában viszont a rapper visszautasította a támadásokat, és Sam Mendes nálunk is bemutatott filmjét, a Bőrnyakúak-at hozta fel példának az erőszakos filmre.

"Semmiképpen nem az volt a tervem, hogy az erőszakot dicsőítő filmet készítsek" - vallja 50 Cent, aki szerint a zenei háttere miatt skatulyázzák be. "A zeném és a szövegeim miatt eleve másképp kezelnek, hiszen a szövegek agresszívak. Sokkal inkább mutatom be a sebezhetőségemet, mint a zenémben. A legtöbben hajlamosak elfelejteni, hogy én is ember vagyok és sok időmbe telt elkészíteni" - védekezik a rapper.