Föld alá megy a Massive Attack

Vágólapra másolva!
Hosszabb szünet után jelentet meg új albumot a kilencvenes években több nagy hatású lemezért is felelős Massive Attack. A bristoli kollektíva legújabb lemezének címe Weather Undeground lesz.
Vágólapra másolva!

Pontosan egy nappal az idén várható lemezekről szóló összeállításunk lezárása után érkezett a hír a Massive Attack új albumáról. Igaz, könnyen lehet, hogy a Weather Underground című album megjelenése már át fog csúszni a jövő év elejére.

A 2003-as 100th Window folytatásához eddig hét szám készült el, Neil Davidge producer és a TV On The Radio közreműködésével (az utóbbi New York-i együttes 2004 egyik legtöbbet dicsért lemezét készítette el), New Yorkban és Londonban.

Közben egy válogatáslemez is megjelenik majd, összefoglalva a Massive Attack első tizenöt évét, Collected címmel, és várhatóan március végén kerülhet majd a boltokba. A dupla válogatásalbum első CD-jén a nagy slágerek lesznek majd hallhatók, így az Unfinished Sympathy, a Protection vagy a Teardrop is.

A második CD ritkaságokat, régi számok új verzióit és eddig kiadatlan felvételeket tartalmaz majd, valamint videoklipeket is. A Collected megjelenését egy új kislemez előzi meg március 13-án, Live With Me címmel, a dalban Terry Callier énekel majd.