Királyi helyszínen esküszik Elton

Vágólapra másolva!
Elton John ma köt házasságot élettársával, David Furnish-sel Windsorban. Velük együtt, további több száz brit meleg pár használja ki, hogy egy új jogszabály értelmében, mától nekik is lehetőségük van a házasságkötésre.
Vágólapra másolva!

A ceremóniára ugyanabban az épületben kerül sor, amelyben Károly herceg és Camilla Parker-Bowles is összekötötték életüket, még áprilisban, a windsori királyi várban. A környéket természetesen már idejekorán elözönlötték a riporterek és a fotósok, valamint Elton rajongói és jóakarói is feltűntek a helyszínen. Az esemény már el is nyerte "az év showbiz esküvője" címet a brit sajtóban.

Az ellentábort egyelőre egy transzparens képviseli, amely a windsori királyi kastélyban lakó II. Erzsébet királynő arcképét és egy feliratot tartalmaz: "Azt hittem, én vagyok az egyedüli királynő a faluban".

Az 58 éves dalszerző egyébként "élete legboldogabb napjának" nevezte az esküvő idejét és bensőséges, kis szertartást tervez, kevés meghívott vendéggel, a tanúk pedig a pár szülei lesznek. Este azonban egy nagyszabású ünneplés is várható 700 meghívott vendéggel, Elton John házában. A vendégek között ott lesz majd az a George Michael is, aki jövőre hasonló lépést tervez.

A kanadai születésű David Furnish egy interjúban, már korábban üdvözölte az új jogszabályt: "Ez meghatározó jelentőségű ügy napjainkban. Megtapsolom Nagy-Britanniát, amiért elfogadja a társadalom sokszínűségét" - nyilatkozta a 43 éves Furnish.

Elton John - aki hozzávetőlegesen 200 millió lemezt adott el eddig világszerte - egyébként korábban volt már házas: 1984-ben feleségül vette Renate Blauelt, de négy év után elvált tőle.