Magyar zenekar kaphat rangos nemzetközi díjat

Vágólapra másolva!
A Heaven Street Sevent egy rangos nemzetközi díjra jelölték és ennek köszönhetően, januárban koncertet adhat Cannes-ban.
Vágólapra másolva!

Európa egyik legismertebb zenei rendezvénye, az idei MIDEM különdíjában részesülhet a Heaven Street Seven. Az immár 40-dik ilyen zenei eseményre 2006. január 22. és 26. között kerül sor a franciaországi Cannes városában, ahol a világ valamennyi nagyobb lemezkiadója, zenei életben meghatározó szereplője tiszteletét teszi minden évben. Európa legnagyobbnak tartott zenei találkozóján vitatják meg a szakma legaktuálisabb kérdéseit, de az üzleti eszmecseréken kívül, számos zenei díj is gazdára talál a MIDEM nemzetközi, neves zenei szakemberekből álló zsűrijének megítélése alapján.

A Heaven Street Seven a European Breakthrough Awardot hozhatja haza, amely az Európai Unió, az MTV Europe és a MIDEM Border Breakers Award különdíja, amit 2004-ben az Európai Unió bővülése miattl hoztak létre. A Heaven Street Seven, az egyedüli közép-kelet-európai a díj jelöltjei között, ilyen értelemben a zenekar nem csak hazánkat, hanem az egész régiót képviseli a díjkiosztón. A tervek között szerepek az is, hogy a Heaven Street Seven, közel 30-40 perces koncerttel lepi meg a közönséget ezen a patinás gálán, amelyet a rendezvény egyik támogatója, az MTV Europe is közvetíteni fog. A zenekart egyébként, a néhány hónapja, a magyar zene külföldi népszerűsítésére létrehozott, Magyar Zenei Exportiroda által a szervezőkhöz eljuttatott, "hazai csomagból" választotta ki a zsűri.