Új Anima-lemez jövőre

Vágólapra másolva!
Tervek szerint az új év első napján lát napvilágot az Anima Sound System legújabb albuma. A világzenei elemekkel átszőtt elektronikus tánczenei műfaj hazai képviselője ezúttal is temérdek vendégművész segítségével vágott neki a lemezfelvételeknek.
Vágólapra másolva!

Az Animától megszokott műfaji keveredés és számos új közreműködő részvételével készülő We strike! címet viselő album 2006. január 1-jén jelenik meg hivatalosan, bár a koncertre járó közönség már a decemberi fellépések helyszínén is megszerezheti az új Anima Sound System-korongot. Prieger Zsolt és Szabolcs, valamint Németh Gergely produceri irányítása mellett a Beat Disből ismert Csigó Tamás egy számot énekel az albumon, rajtuk kívül Lukács Miklós cimbalmos, a neves szájharmonikás, Ferenczy György, valamint a londoni JC001 és Jeremy Thompson is szerepel majd a lemezen.

Ez lesz egyébként az első anyag, amelyen nem vesz részt az Anima tavaly távozott énekesnője, Németh Juci, bemutatkozik viszont az albumon a koncerteken már eddig is látott új lány, Kása Juli.

Az EZ Rollersszel a közelmúltban együtt dolgozó Heidi Levo, sőt Noam Chomsky is beszél a lemezen, akit manapság a modern kori nyelvészettudomány egyik legnagyobb alakjának aposztrofálnak. Noam Chomskyt elsősorban antiglobalista és az Egyesült Államokat bíráló eszméiről ismerhetjük, művei, Hatalom és terror és a Titkok, hazugságok, demokrácia című könyvek is ezeket a gondolatokat ecsetelik.