Goldfrapp- és Rolling Stones-játékunk nyertesei

Vágólapra másolva!
Mind a Goldfrapp harmadik lemeze, mind pedig a Rolling Stones megszámlálhatatlanul sokadik albuma komoly érdeklődést váltott ki olvasóinkból - más kérdés, hogy CD-t csak három-három szerencsés nyerhetett csak.
Vágólapra másolva!

A Goldfrapp duó eddigi legsikeresebb lemezét jelentette meg idén, hiszen korábban inkább csak bizonyos közönségrétegek kedvenceinek számított. Most azonban a Supernature változtatott a helyzeten, és ez a brit albumlista második helyében nyilvánult meg.

Az egyszerre bizarr és szexi megjelenésű díva, Alison Goldfrapp és a háttérbe húzódó Will Gregory új lemezén az első két album ötvözetére törekedett, és az eredmény ennek megfelelően elegáns elektropop, néhány igazi táncolható slágerrel, no meg pihenőként filmzeneszerű, melankolikus lassabb dalokkal.

A Rolling Stonestól ezzel szemben senki sem várta, hogy pályája csúcsára jusson a 24. sorlemezével, inkább az volt a kérdés, megfelelő lesz-e a búcsú, hiszen könnyen lehet, hogy Jaggerék utolsó albumáról van szó.

Az A Bigger Bang pedig nem finomkodik, és mindent megtesz azért, hogy igazolja a nagy várakozást. A nyitó Rough Justice rögtön úgy rúgja be az ajtót, hogy minden száj tátva marad: a leghúzósabb, rockosabb Stones-dal emberemlékezet óta, Richards gitárja dögösebb, mint valaha, míg Jagger elpusztíthatatlan energiával énekel tyúkokról, kakasokról és rókákról - mindezt igen frivol szövegkörnyezetbe helyezve. Igen magasra teszik ezzel a lécet, de az album képes megbirkózni ezzel a teherrel, és végig tartja a saját maga diktálta tempót.

A Supernature megnyeréséhez azt kellett tudni, hogy melyik régi spanyol együttes klasszikus diszkóslágere volt a Yes Sir, I Can Boogie, melyet korábban a Goldfrapp is feldolgozott. A válasz a Baccara volt, a nyertesek pedig:

Molnár Mariann
Wesselényi Albert
Zöld Zsuzsanna

A Rolling Stones-lemezhez a jelenlegi basszusgitáros nevét kellett tudni, ő pedig nem más, mint Darryl Jones. A helyes megfejtők közül a szerencsések:

Kraszlán Bernadett
Borys Krisztina
Storcz Gábor

A győzteseknek gratulálunk, a nyereményüket postán kapják meg.