Missy Elliott- és Illés-játékunk győztesei

Vágólapra másolva!
Missy Elliott talán még maga sem tudja pontosan, hány Grammyt is nyert, ezért mindkét megoldást elfogadtuk nyereményjátékunkban. Az Illés előtt tisztelgő feldolgozáslemezt sem volt könnyű megnyerni, de trükkös kérdésünkre azért sokan tudták a választ.
Vágólapra másolva!

Missy a The Cookbook című új lemezen csak két számot "engedélyezett" régi harcostársának, Timbalandnak, de kifizetődő lett ez a merész lépés, és a rapper/énekesnő végre csak magának követelheti a reflektorfényt. Az album pedig diadalmas visszatérés a Missytől korábban megszokott színvonalhoz, és a sok különböző producer is hasznára van az albumnak. A The Cookbook azt jelzi: nemcsak a világ rendje állt helyre azzal, hogy Missy Elliott újra csinált egy elsőrangú lemezt, de újra bebizonyítja azt is, hogy bármikor képes újítani, és bizony még mindig ő az, aki után futnak a többiek. Bizonyíték továbbá a lemez azoknak is, akik eddig főként Timbaland szokatlan alapjainak tulajdonították Missy sikerét. A lemezen található, a legkülönfélébb hangulatokat megjelenítő daloknak köszönhetően a The Cookbook az eddigi legteljesebb képet mutatja korunk egyik legfontosabb női előadójáról a popzenében.

A negyvenéves Illés zenekar munkássága előtt tisztelgő lemezen a Magyarországon nem túlzottan elterjedt tribute-műfaj előnyei és hátrányai is megtalálhatók. Egyrészt némely előadó nagyon ötletes módon közelíti meg az Illés-számokat, teljesen a saját képére gyúrva azokat - ennek azonban megvan az a veszélye is, hogy ha a hallgató éppen nem szereti az adott zenekart, akkor még az ötletesség sem veszi le a lábáról. Összességében azonban a jónevű magyar előadók (a Kispáltól a Pannonia Allstars Ska Orchestráig) felvételeit tartalmazó lemez megoldotta a feladatot.

Missy Elliott CD-jéért cserébe arra kérdésre kellett válaszolni, hogy eddig hány Grammyt nyert Missy Elliott. Komoly zavart okozott azonban, hogy míg a hivatalos Grammy-honlap hármat ír, addig Missy weboldala (és egy sereg másik biográfia) ötöt, ezért mindkét választ elfogadtuk.

A győztesek:

Félix Krisztina
Flórián Károly
Zoltner Péter

Az Amikor én még kissrác voltam című Illés tribute-CD-hez úgy juthatott hozzá a szerencsés nyertes, ha tudta, hogy a Miért hagytuk, hogy így legyen? című dal az Illés Lajos - Bródy János szerzőpárost dicséri és nem a sokat emlegetett Szörényi - Bródy kettőst.

A győztesek:

Kaucsek Botond
Sárady Béla Kornél
Fazekas Szabina

A nyerteseknek gratulálunk, nyereményüket postán kapják meg.