Bravúr küszöbén a Sarkköri Majmok

Vágólapra másolva!
A hétközi adatok lemezeladási adatai alapján Nagy-Britanniában egy fiatal sheffieldi zenekar, az Arctic Monkeys vezeti a slágerlistát az I Bet You Look Good On The Dancefloor című számával, és ezzel véget vethet a Sugababes és a Push The Button háromhetes uralmának. Az óriási médiakampány keretében befuttatott Arctic Monkeys a brit rockzene legújabb sikersztorija.
Vágólapra másolva!

Első kislemezével rögtön a brit lista élén debütálhat az Arctic Monkeys, amely már hónapok óta a figyelem középpontjában áll az Egyesült Királyságban. Bár a hétközi adatok még vasárnapig, a lista végleges összesítéséért változhatnak, de könnyen lehet, hogy ez a rendkívül fiatal zenekar rögtön az élen indítja karrierjét.

Az I Bet You Look Good On The Dancefloor (Fogadok, hogy jól festesz a táncparketten) az első hivatalos kislemeze a leggyakrabban a Libertineshez hasonlított négytagú csapatnak, és ezzel igen nagy bravúrt hajthat végre, hiszen emberemlékezet óta nem volt példa arra, hogy egy zenekar rögtön az első helyen debütáljon. Az utóbbi idők legnagyobb brit sikerzenekarainak sem sikerült ez, beleértve az Oasist is, míg például a Coldplay vagy a Franz Ferdinand eddig még adós egy No. 1 kislemezzel.

Az Arctic Monkeys a független Domino Records kiadó újabb nagy sikere - mint ismeretes, a Franz Ferdinand lemezeit is a Domino adja ki. Az utóbbi zenekar második nagylemeze is a vezette a múlt héten a brit listát, de világszerte jól szerepel: az Egyesült Államokban, Németországban, Japánban, Franciaországban és Olaszországban is a top 10-be verekedte magát, nálunk pedig a 11. helyen kezdett. A You Could Have It So Much Better 8. helye Amerikában a legelőkelőbb helyezést elérő független brit lemez a Prodigy és a The Fat Of The Land 1997-es első helyezése óta.