Eminem összegzi pályáját

Vágólapra másolva!
Decemberben új album várható a világ legnépszerűbb rapperétől. A rajongók ez alkalommal egy válogatáslemezt vásárolhatnak majd meg, ami újra megerősíti az Eminem visszavonulásáról szóló híreszteléseket.
Vágólapra másolva!

Még idén megjelenik Eminem soron következő albuma, ami összegzi majd a rapper eddigi életútját. A december 6-án az amerikai boltokba kerülő Curtain Call egy retrospektív lemez lesz, melyen meghallgathatjuk az összes nagy slágert, így a Stan-t, a The Way I Am-et, a My Name Is-t vagy a filmzenének írt Lose Yourself-et. A teljes számlista még bizonytalan, de a kiadó azt ígéri, legalább két új szám is hallható majd a válogatáson.

A bejelentést követően, hogy egy besztoffal rukkol elő a rapper, természetesen újra szárnyra kaptak azok a hírek, melyek szerint a sztár visszavonulni készül. Már nyáron megjelent több eszmefuttatás arról, hogy milyen jelek utalnak arra, hogy az Encore az utolsó album, valamint hogy az Anger Management turné után nem lép fel többet Eminem. Később ezeket a pletykákat személyesen cáfolta Shady az MTV-nek nyilatkozva, de végül még a koncertkörút vége előtt félbeszakította fellépéseinek sorát. Először kimerültségre hivatkozott, majd kiderült, hogy gyógyszerfüggősége miatt kell kórházba vonulnia, ezt követően pedig sokáig nem is lehetett hallani róla.

Egyes bennfentesek szerint Eminem már lezárta karrierjének első szakaszát, de azt ők sem tudják, hogy mi jöhet ezután. Talán a válogatás hivatott véglegesen lezárni eddigi életét, melynek, ha valóban új szakasza lesz, akkor az valószínűleg már el is kezdődött, hiszen saját kiadóját igazgatja, közben pedig már javában producerkedik. Mostanában például Redman következő Red Gone Wild című albumán segédkezik: az I C Dead People című szerzeményt készítette, amely már elhunyt rapperek hangját használja, így Big Pun, Big L és Notorious B.I.G. is megszólal a számban.