A rabbik kitagadnák Madonnát

Vágólapra másolva!
Madonnát új, novemberben megjelenő albumának egyik száma miatt kritizálták a zsidó egyházfők. A dal egy kabbalista rabbinak állítana emléket, de az izraeli vallási vezetők szerint ez, ebben a formában megengedhetetlen.
Vágólapra másolva!

Az izraeli Maariv napilap jelentette vasárnap, hogy a rabbik nemtetszését váltotta ki Madonna új albumának egyik száma. A Confessions On A Dancefloor-on megjelenő Isaac című dal Yitzhak Luria, 16. századi zsidó misztikus és Kabbala-tudósról szól, de a vallási vezetők szerint az énekesnő csupán hasznot akar húzni a történelmi névből.

Rafael Cohen rabbi, aki egy Luriáról elnevezett papnevelde vezetője, azt is kijelentette, hogy Madonna mesterkedése isteni büntetést is vonhat maga utána. "A zsidó jog megtiltja, hogy a szent rabbi nevét profitszerzés céljából használja valaki. Amit tesz, az egyszerűen elfogadhatatlan, és csupán sajnálni tudom majd a mennyektől kapott büntetés miatt" - nyilatkozta Cohen az izraeli lapnak.

"Egy ilyen nő csak bűnt hoz a kabbalának. Remélem lesz erőnk meggátolni, hogy bűnt hozzon a rabbi szentségére" - mondta Israel Deri rabbi, aki szerint az énekesnőt egyszerűen ki kéne tiltani az egyházközösségből. Az utóbbi években ugyanis a popdíva nemcsak, hogy szimpatizált a zsidó vallással, de a Kabbala követőjévé is vált, hátrahagyva római katolikus neveltetését, és felvette a héber Eszter nevet, tavaly pedig nagy hírverések közepette még Izraelbe is ellátogatott.