Célegyenesben Caramel első saját lemeze

Vágólapra másolva!
Csillaghegyi családi házak között bújik meg az az ugyancsak családi háznak álcázott stúdió, ahol a Megasztár idei győztese, Molnár Ferenc, ismertebb nevén Caramel dolgozik lázasan első nagylemezén. Pontosabban: az első igazi albumán, hiszen egy válogatáslemez már megjelent tőle a Megasztárban elhangzott dalokkal, sőt, nemcsak megjelent, de már tizedik hete vezeti a MAHASZ lemezeladási listáját, és már el is érte a platina státust. Most azonban jön majd az új nagylemez, és előtte október 17-én egy maxi, melyet boltokban nem lehet majd megvásárolni, hanem csak letölteni, méghozzá a Zeneáruházból. Beszámoló és videoriport.
Vágólapra másolva!

Caramel a siker ellenére azonban jól tudja, hogy tehetségének igazi próbája a saját számokat tartalmazó, önálló nagylemez lesz, ennek megfelelően megfeszített erővel dolgozik a Tom-Tom Records kiadó stúdiójában, ahol elég rövid időt eltölteni ahhoz, hogy megértsük, miért is tartja oly fontosnak az énekes azt a hangulatot, amely a kiadónál uralkodik. Családias atmoszféra, semmi stressz, és bár elég sokan megfordulnak napközben a stúdióban, jól megfér egymás mellett zenész, hangmérnök és még egy macska is.

A törökszentmiklósi fiatalemberre igencsak ráfér a nyugalom, hiszen az elmúlt egy évben jókorát fordult vele a világ - bár állítja, hogy ettől ő még nem változott meg: "Minden megváltozott, de semmi sem, maradtam ugyanaz az ember, aki voltam, ugyanazzal az egyszerű életszemlélettel, mint eddig" - állítja Caramel. "Ugyanazokat a dolgokat gondolom, érzem, mint ezelőtt, úgyhogy hál' istennek nem befolyásolt rossz irányba. A másik oldalról nézve viszont teljesen felborult az életem - szerencsére. Azzal foglalkozhatok, amivel szeretek, és azzal vagyok, akit szeretek, nagyon boldog vagyok. Bartók Eszterrel nagyon jó a kapcsolatunk, nagyon szeretjük egymást, és együtt vagyunk egy komoly kapcsolatban."

Persze a sikerért és a boldogságért áldozatot is kell hozni, így Caramel kénytelen volt felköltözni Budapestre, és csak egy-egy napra tud hazalátogatni családjához, akkor is csak percekre láthatja két fiatalabb testvérét - akik egyébként mindketten énekelni szeretnének. Persze van olyan része is a múltnak, amit annyira nem sír vissza, hiszen a Megasztár előtt gyárban dolgozott, betanított munkásként, és ennek következménye makacs porckorongsérve.

"Még a Megasztár előtt kikezeltek belőle, de sajnos közben újra előjött, így két hónappal ezelőtt operáción estem át. Nagyon jól haladok a gyógyulás útján, de jelenleg is folyamatos kezelésben részesülök, hetente kétszer-háromszor járok gyógytornára, és mellette úszom. Az ok nem az volt, hogy különösen gyenge lennék, hanem a munkahelyemen az emberek 95 százaléka gerincsérvet kapott a rossz testhelyzetben végzett nehéz súlyok emelése miatt. Teljesen felépülni várhatóan csak jövőre fogok, de már most sokkal jobban érzem magam."

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy amíg Caramel a műtét után lábadozott, a Megasztár-ban előadott dalait tartalmazó válogatáslemeze nagy siker kíséretében jelent meg, és jelenleg is a legnagyobb példányszámban fogyó lemez Magyarországon. "Nagyon nagy érdeklődés mutatkozik a válogatáslemezem iránt, pedig annak a teljes anyaga letölthető az internetről is. Ez talán még reményre is adhat okot, hogy ha kijön az 'igazi' lemez saját dalokkal, saját szerzeményekkel, akkor az is kedvező fogadtatásra találhat" - reménykedik az énekes.

Caramel ezért hát belevetette magát a számára kezdetben újdonságnak tűnő stúdiómunkába, és jelenleg is azért dolgozik, hogy a lemez a jövő hónap elején már a boltokban lehessen. A lemez ügyében pedig, bármennyire is szerény és jóindulatú fiatalembernek tűnik, igen határozott álláspontot képvisel: "Azért jöttem ehhez a kiadóhoz, mert itt kapom meg azt a művészi szabadságot, hogy én készíthetem el a saját dalaimat, én írom a zenéjét, a szövegét, én hangszerelem, még a borítót is én találtam ki, mondhatjuk, hogy multifunkcióban működök."