Új Fugees-album még idén

Vágólapra másolva!
A Fugees hosszú hallgatás után visszatér, melynek első tanúsága volt a múlt héten a rádiókban debütáló kislemez, de a kiadó már decemberre ígéri a friss nagylemezt is.
Vágólapra másolva!

Csaknem tíz év hallgatás után tér vissza idén a Fugees, a Sony Records pedig már december 27-re ígéri az új albumot. A lemeznek még címet nem adtak ugyan, de a rádiók már múlt héttől kezdve játsszák a kislemezes dalt, a Be Easy-t. Azt biztosan lehet tudni, hogy a felállás maradt a régiben, így Lauryn Hill oldalán továbbra is Wyclef Jean és Pres Michel található.

A triót először tavaly lehetett újra együtt látni, mikor a brooklyni Dave Chappelle's Block Partyn léptek fel a közönség legnagyobb meglepetésére. Utóbb idén júniusban a BET-díjátadó ünnepségén adtak koncertet, egy esetleges közös projektről pedig azóta keringenek a meg nem erősített hírek. Most már tudni lehet, hogy a csapat két hónapja dolgozik stúdióban az új anyagon, amelyet karácsonyra piacra is dobnak.

Az egyes tagok a külön töltött évek során sem tétlenkedtek. Hill második szólóalbumán dolgozik a mai napig, de ez még csak vázlataiban van készen, Pras augusztus közepén jelentkezett egyéniben immár második albumával, Clefnek pedig tavaly októberben került a boltokba Welcome To Haiti: Creole 101 című lemeze. A legutóbbi közös kiadványuk az 1996-os The Score volt, melyen olyan örök érvényű slágerek mára szintén klasszikussá vált feldolgozásai kaptak helyet, mint a Killing Me Softly vagy a No Woman, No Cry, de megtalálhatjuk rajta a saját Ready Or Not-ot is, mely csak a drum and bass stílusában legalább tíz remixet élt meg.