Nézz panorámaképeket a Szigetről!

Vágólapra másolva!
Különleges fotók és kisfilmek dokumentálják az idei Sziget fesztivált. A Sziget 2005 Media Farm nemzetközi médiacsoport 360 fokos panoráma-videofelvételeket és képeket készített, míg Fabricius Gábor és csapata a közönség vonulási szokásairól forgatott kisfilmet.
Vágólapra másolva!

A magyar, holland, osztrák, német és amerikai fotósokat és operatőröket tömörítő Sziget 2005 Media Farm médiacsoport különleges technikával 360 fokos panorámaképeket és koncertfelvételeket készített a Sziget különböző helyszínein. Így egy-két röpke percre ismét ott lehetünk a Hives, a Beatsteaks vagy a Quimby koncertjén, lenézhetünk a bungie-jumping kosarából, sorban állhatunk a K-hídon, elfekhetünk az Ambient sátorban, vagy elveszhetünk a Luminárium színforgatagában.

A panorámaképek különlegessége, hogy nem csak a fotós által kiválasztott témát mutatja meg, hanem a mögötte zajló eseményeket is. Az interaktív képekben változtatható a nézőpont és a fókusztávolság, így a rutinos néző hamarosan egy hullámvasúton érzi magát, mely a színek, tájak, emberek forgatagában röpíti, azt az érzést keltve, mintha ő is benne lenne a képben, visszaidézve ezzel a Sziget atmoszféráját.

Fabricius Gábor szintén a Sziget hangulatát próbálta megragadni: negyedórás, klipszerű filmet forgatott a hangyarajként mozgó Sziget lakók vonulási szokásairól. A kisfilm anyagát az első nap és a Franz Ferdinand koncertje alatt rögzítették, kísérőzenéjét a Szezon c. film zenéjét jegyző Zságer Balázs komponálja. Az anyag előreláthatóan decemberben kerül a mozikba, egész estés filmek kísérőfilmjeként.