Megvan Britney Spears utódja

Vágólapra másolva!
Az amerikai lemezlistát vezető Hilary Duff nevét érdemes megjegyezni, hiszen nem sok időnek kell eltelnie ahhoz, hogy már az öreg kontinensen is népszerű legyen a filmszínészként induló tinilány, aki a Britney által hagyott űrt is betöltheti majd a poppiacon. Angliában a helyzet változatlan, míg a németeknél egy újabb kolumbiai énekes vezeti a lemezlistát.
Vágólapra másolva!

Új tinisztár vezeti az amerikai albumlistát. A 17 éves Hilary Duff tavaly futott be énekesnőként is, miután filmszerepeivel országos népszerűségre tett szert a 18 alattiak körében. Az eddigi legnagyobb sikereit összegyűjtő Most Wanted már rövid idő alatt a harmadik lemeze Duffnak, és négy vadonatúj dalt is tartalmaz. Ezek közül többet barátja, Joel Madden jegyez, aki egyébként a Good Charlotte-ból lehet sokak számára ismerős.

A sokak által már az új Britney Spearsként üdvözölt lány először van a Billboard lista első helyén, és a Most Wanted-ból 208 ezer példány kelt el az első héten. Duff egyébként eddig összesen közel 5 millió lemezt adott el, és zsenge korából kiindulva vélelmezhető, hogy ez a szám rövidesen a többszörösére fog nőni.

A második helyen is új lemez található az utolsó ismertetésünk óta szépen átrendeződő Billboard 200-on: a countryénekes Brad Paisley Time Well Wasted című lemeze 193 ezer eladott példánnyal üldözi Hilary Duffot, és a bakfislányhoz hasonlóan neki is ez az eddigi legjobb helyezése a listán. Régóta nem élt ilyen jó napokat a már veteránnak számító omahai alterrock csapat, a 311 sem: a zenekar nyolcadik albuma, a Don't Tread On Me évek óta nem indult kezdett ilyen jól, mint a mostani ötödik hely. Meg kell még említeni a múlt heti első helyezett Staindet: a Limp Bizkit védenceiként ismertté váló poszt-grunge zenekar Chapter V című lemeze ezen a héten már csak a hetedik.

A megszokott nevek közül tartja magát Mariah Carey a harmadik helyen, és a top 10-ben található még a Black Eyed Peas is, viszont kicsúszott a Coldplay X&Y-ja, amely már csak a 12., és meglepetésre még a Killers több mint egyéves albuma is visszaelőzte.

Jóval kisebb a mozgás a briteknél, ahol az első öt hely változatlan az albumlistán: James Blunt továbbra is megingathatatlan, mögötte pedig a Coldplay és a nyári fesztiválok alatt hihetetlenül befutott Kaiser Chiefs őrzi szilárdan a pozícióját. Az elmúlt hetekben került az ötödik helyre a fiatal kanadai dalszerző-énekes, Daniel Powter bemutatkozó albuma, amely egyébként elsősorban Franciaországban hatalmas siker. Powter érzelmes dalait igen sokan egy bizonyos James Blunthoz hasonlítják Nagy-Britanniában - úgy látszik, az ilyesmiből a ködös Albionban sosem elég.

A legmagasabb pozícióban kezdő új album a Supergrass ötödik sorlemeze: a Road To Rouen a kilencedik helyen nyitott, és a kvartett eddigi legletisztultabb, legfinomabb munkája, már alig emlékeztet a tíz évvel ezelőtt tinédzserként debütáló zenekar rohanós power popjára. Ezenkívül csak egy Shadows-válogatás számít újdonságnak a top 40-ben, illetve a tehetséges londoni art-punk zenekar, a Rakes Capture Release című bemutatkozó lemeze.

A kislemezlista bezzeg valósággal forr, annyi a változás: a brit slágerlistát a gitáros fiúcsapat McFly vezeti (I'll Be OK), és új a botrányhős Pete Doherty zenekara, a Babyshambles Fuck Forever című dala is, továbbá az Iron Maiden is újra a top 5-ben szerepel.

Németországban Shakira férfi megfelelőjét, Juanest ünneplik, akinek a tavalyi Mi Sangre című sikeralbuma a csúcsra ért itt is. A kolumbiai énekes egyébként a Németországban született, színes bőrű tagokból álló Söhne Mannheims lemezét taszította le az első helyről. A német top 20-ban egy új lemez található, ez pedig a brit Hard-Fi zenekar Stars Of CCTV című, hazájában Mercury-díjra is jelölt debütáló albuma.

Nálunk Molnár Ferenc Caramel két hete megálljt parancsolt a NOX diadalútjának, és azóta vezeti a MAHASZ listáját, ahol új név a top 10-ben Shakira és Arash, míg a legmagasabb debütáló pozíció Bunyós Pityué, akinek az Unijós leszek én is című albuma a 18. helyen nyitott - várjuk a folytatást.