Tojásokkal dobálták az Iron Maident

Vágólapra másolva!
Viharos körülmények között hagyta el az Iron Maiden az Ozzfest fesztivál-turnét. A heavy metál ősöregjeit tojással dobálták, kifütyülték, többszöri áramszünet szakította meg a koncertet, mindezek után pedig még a szervezők is lehordták őket.
Vágólapra másolva!

Az Ozzfest vándor-fesztivál észak-amerikai turnéjának részeként lépett fel az Iron Maiden a minap, ahol nem épp szívélyes fogadtatásban részesültek. A hurrogás már bevonulásukkor kezdődött, mikor néhányan Ozzy nevét kántálták, majd az első szám során tojászápor zúdult az együttesre. Egyesek szerint az egész a szervezők mesterkedése volt, mivel az Ozzy-kórust a színpadi konferanszié indította, és valószerűtlennek tartják azt is, hogy bármelyik koncertlátogató áthozhatott volna a dobáláshoz elég tojást a biztonsági őrök kordonján.

Az atrocitások azonban ezzel nem értek véget. A Trooper című szám alatt, mikor az énekes a szokásos show szerint egy brit zászlót lenget, a színpadra mászott egy néző, kezében amerikai lobogóval - őt a biztonságiak eltávolították. Az egész koncert alatt legalább háromszor még az áram is kiment, ezzel megszakítva az így is mindössze egyórásra tervezett műsort. A banda azért tisztességesen végigjátszotta a tervezett szettet, de meghajlásaik és kivonulásuk közben ismét megkapták az Ozzyt kurjongató kórust.

Miután a Maiden levonult, a mikrofont Sharon Osbourne vette magához, aki a közönséghez szólva egy "pöcsnek" nevezte az énekes Bruce Dickinsont, megróva az együttest, amiért lekicsinylően szóltak az Ozzfestről, és degradálták magát Ozzyt is. Sokak szerint ez is bizonyítja, hogy a folyamatos fennakadások és közjátékok mind a szervezők műve volt, így próbáltak ugyanis elégtétel venni, amiért Dickinson korábbi koncertjeiken állítólag rossz színben tüntette fel Ozzy Osbourne-t.

"A tíz év során fellépett kétszáznál is több együttes és zenész közül ő az egyetlen ember, aki nem tudta átérezni az Ozzfest szellemét" - írják a frontemberről az Ozzfest hivatalos honlapján. Az Iron Maiden mindettől függetlenül "szerencsétlen események sorozatának" nevezte a történteket, elnézést kért a látogatóktól a kellemetlenségekért, és megköszönte minden résztvevőnek a bátorítást és a jó hangulatot.