Coldplay- és BWO-játékunk nyertesei

Vágólapra másolva!
A britpop szcénából világuralomra törő Coldplay új albumát, az X&Y-t a rajongók egyenesen habzsolják, melybe most mi is besegítünk három példánnyal. Szintén három szerencsés nyerhette meg a BWO szintis popzenéjével fémjelzett új lemezét, a Prototype-ot.
Vágólapra másolva!

A Coldplay a csendes, akusztikus első lemez után a 2002-es, teltebb hangzású A Rush Of Blood To The Head című albummal töltötte be igazán a neki szánt szerepet, ez a lemez már világszerte keresett és népszerű zenekarrá tette Martinékat, és már az amerikai piacot is meggyőzték egy kirobbanó sikerű turnéval. Közben a zenekar nekiállt elkészíteni a mindig nehéz harmadik nagylemezt, és bizony meg is szenvedett vele.

Producercsere, vita a kiadóval, halasztások nehezítették az X&Y elkészítését, amely végül júniusban került a boltokba. A majdnem hároméves szünet megtette hatását, és a lemez Nagy-Britanniában rögtön tarolt, 464 ezret adtak el belőle egy hét alatt. A korábbi lemezekhez hasonlóan az X&Y-on sincs egyetlen szám sem, amelyet ne lehetne adott esetben kiadni kislemezen. A megszokott Coldplay-hangzás hallható most is, helyenként visszafogott elektronikát csempészve a mixbe. Az együttes által emlegetett Kraftwerk-hatás egy hangmintán kívül nemigen érezhető, ott van viszont a lemezen a Radiohead világfájdalma, meg persze a U2 pátoszos rockzenéje is.

Az öreg rókaként számon tartott producer, Alexander Bard új formációja a BWO (Bodies Without Organs, avagy Testek Szervek Nélkül). A karaokepartyn toborzott énekessel, Martin Rolinskival és a billentyűs Marina Schiptjenkóval trióvá bővülő zenekar Bard korábbi euro-dance-es stílusát viszi tovább, némileg több szintipop-töltettel.

Az első kislemez, a Living In A Fantasy után jött az áttörő siker a Sixteen Tons Of Hardware című számmal, amely a kontinens több országában, így nálunk is nagy siker lett, és ennek köszönhetően a BWO Budapesten is fellépett a VIVA Comet-díjkiosztón. A tavasszal megjelent album, a Prototype azt nyújtja, amire a kislemezek és Bard korábbi munkássága ismeretében számítani lehetett: modern, slágeres popzenét, amely azért a megszokott euro-dance irányzattal mutatja még mindig a legtöbb rokonságot.

Nyereményjátékainkban mindkét együttes legfrissebb lemezét lehetett megnyerni, mindkettőből három-három példányt.A Coldplay-játék kérdése az volt, hányadik lett a brit slágerlistán a zenekar új kislemeze, a Speed Of Sound, melyre a helyes megfejtés a "második" lett volna. A szerencsés nyertesek:

Varga Bálint
Szladovics Péter
Mészáros Krisztián

A BWO játék kérdése így hangzott: "Hogy hívták az Army Of Lovers másik férfi tagját?". A jó megoldás "Jean-Pierre Barda" volt, a helyes megfejtést beküldők közül pedig lemezt nyertek:

Csomor Ágnes
Szakasics Zoltán
Zoltán Zsófia

A nyerteseknek gratulálunk, a CD-ket részükre postán küldjük.