Háborús segély brit sztárzenekaroktól

Vágólapra másolva!
Tíz év után újra jótékony céllal vonulnak stúdióba a legnevesebb brit zenekarok. A War Child válogatáslemez a világ háború sújtotta országait támogatja majd, akárcsak tíz évvel ezelőtt. A Gorillaz, a Radiohead és a Bloc Party már biztosan szerepel egy-egy dallal az albumon.
Vágólapra másolva!

1995-ben Help címmel jelent meg az első War Child-projekt. Akkor a délszláv háború apropóján készült az album, és olyan előadók képviseltették magukat rajta, mint a Stone Roses, az Oasis, Paul McCartney és - már akkor is - a Radiohead.

Idén két Beatles-szám címét összekombinálva Help: A Day In The Life címmel jelenik meg a válogatás, melyet szeptember 9-től lehet majd letölteni a www.warchildmusic.com címről. Az anyag CD-formátumban egy héttel később kapható majd.

Az eladásokból származó jövedelem a világ háborús országainak jut majd, és a fent jelzett sztárok mellett hallható lesz a lemezen a Manic Street Preachers, a Razorlight, a Maximo Park, a Coral, a Hard-Fi, a Zutons és az Elbow is.

A War Child-projekt vezetője, Mark Waddington sokat vár a lemeztől: "Nagyon jól tudom, mit jelentett annak idején a Help lemez, és azt is tudom, mit ért el annak idején. Az volt a szándékom, hogy bármilyen anyagot vegyünk is föl 2005-ben, az megegyező színvonalú legyen a Help-pel. Ezért is dob fel bennünket, hogy újracsináljuk a történelmet és ismét felvesszük a világ leggyorsabban elkészült lemezét!"

A közreműködő zenekaroknak ugyanis csak néhány órájuk lesz arra, hogy felvegyék a lemezre szánt egy-egy dalt, míg a szervezők rekordidő alatt "gyúrják majd össze" a nyersanyagot.