Nyers helyett Belmondo

Vágólapra másolva!
Czutor Zoltán, a megszűnő Nyers együttes frontembere megalakította a Belmondo nevű zenekart. Az új lemez - amelynek már elkészült egy 8 számos demofelvétele - megjelenése októberre várható. A stúdiókész, új lemezanyagban a Nyershez képest alapvető változás a billentyűk, groove-ok és scratchek modernebb zenei megjelenése.
Vágólapra másolva!

Hosszas morfondírozás után 2005. január 31-én a szegedi Nyers együttes tagjai úgy döntöttek, megszüntetik a zenekar működését. Az oszlásnak indult banda azért sokáig együtt maradt még, hiszen az utóbbi fél évben koncerttel búcsúztak a vidéki nagyvárosoktól, játszottak még a nagy nyári fesztiválokon is, Budapesten pedig a Szigeten (augusztus 16., kedd) lesz hallható utoljára a Nyers. Czutorék legeslegutolsó koncertje (augusztus 27.) stílszerűen a Szegedi Ifjúsági Napokon lesz, tehát ahol megalakult, ott fejezi be működését a Czutor Zoltán, Miklós Tibor, Volent Zsolt, Mátraházi Andor felállású banda.

2005 elején Czutor úgy nyilatkozott, hogy a jövőjét továbbra is a zenében képzeli el, új impulzusokat, friss lendületet keres - mint azóta kiderült, ezeket mind meg is találta. A Nyers frontembere augusztus 1-jén megalakította a Belmondo nevű együttest. Hosszas kínlódás és tesztelés után a Raj és a Czutorchestra név is parkolópályára került. A név után a felállás is végleges, és a következő:

Czutor Zoltán - gitár, ének (Nyers), Kottler Ákos - dob (Balkan Fanatik, Jamie Winchester), Pulius Tamás - zongora (Supernem-család), Szabó László - gitárok (Flashback), Temesi Berci - basszus (Kowalsky Meg a Vega, Black-Out, Stonehenge).

"Ebben a pillanatban került ki a CD-sütödéből az első, 8 számos demó. A zenekar stílusa határozott ritmikus strandmetál elemeket ötvöz hirtelen popmozdulatokkal. Nyár eleje óta próbálunk, az első anyagok már a kiadóknál landolnak" - nyilatkozta a zenész.

Forrás: [origo]

Képek a zenekarról

"A dalok alapvetően Czutor-szerzemények, de mindenki hozta a maga hangszeres ötleteit és hangulatait, amitől igazán lendületes és kreatív zene született. A stúdiókész, új lemezanyagban a Nyershez képest alapvető változás a billentyűk, groove-ok és scratchek modernebb zenei megjelenése. Az irányvonal valahol Beck és a britpop között van, jellegzetes saját elemekkel kiegészítve. Ősztől aktívan mutatjuk be élőben is, mi is a Belmondo" - mondta a frontember.