Katie Melua- és Gorillaz-játékunk nyertesei

Vágólapra másolva!
Az egzotikus szépségű, tehetséges és nem utolsósorban nagyszerű énekhanggal rendelkező Katie Melua sok olvasónk fantáziáját mozgatta meg, miképpen a Gorillaz visszatérő lemeze is. A sok játékos közül azonban csak 3-3 nyertes lehetett.
Vágólapra másolva!

Katie Melua a 2003-as év egyik legnagyobb felfedezettje volt. A grúziai születésű, húszéves gitáros-énekesnőt egyenesen Norah Jones nagy-britanniai megfelelőjének is nevezték, és valóban érezhető is a hasonlóság: kellemes és ízléses zene, ami főként az idősebb generációk szívét hódította meg. Első lemeze szinte pillanatok alatt hatalmas siker lett, és azóta már 1,7 millió kelt el belőle csak brit földön.

A Call Off The Search című album hat hétig vezette is a brit lemezlistát, majd szerte Európában a legnépszerűbb kiadványok közé került, miközben a The Closest Thing To Crazy című kislemez is megjárta a slágerlisták csúcsát. Nálunk idén májusban jelent meg a nagylemez, melyből itt az [origo]-n hármat is kisorsoltunk.

Ugyancsak májusban került a boltokba világszerte a Gorillaz második albuma, négy évvel a nagy sikerű bemutatkozás után. Az első albummal ellentétben a Demon Days ugyanakkor nem egy játékos, szellemes kirándulás a dub és a hiphop világába, hanem egy míves, tökéletesen kidolgozott, stílusos poplemez.

A Gorillaz továbbra sem Albarn egyszemélyes projektje maradt: fő segítőtársa továbbra is a képregényrajzoló Jamie Hewlitt (ők ketten ugye 2D és Murdoc Nicalls néven szerepelnek a lemezen), ám az eddigi zenei segítőtárs, Dan The Automator helyett Danger Mouse lett a lemez fő zenei felelőse, aki a tavalyi év legemlékezetesebb zenei huszárcsínyét követte el a Beatles White Album-a és Jay-Z The Black Album című csúcslemezének egymásra keverésével.

Katie Melua-játékunkban a kérdés az volt, hogy mi Katie apjának a foglalkozása. A helyes válasz a szívsebész volt, és a jól felelők közül az alábbi három olvasónk nyert CD-t:

Lengyel Tamás
Lengyel Nóri
Müller András

Gorillaz-játékunk kérdése: ki volt a kilencvenes években 8 évig Damon Albarn barátnője? A helyes megfejtést - Justine Frischmann - eltalálók közül pedig ők nyertek CD-t:

Asbóth Kinga
Sós József
Jenei Réka

A nyerteseknek gratulálunk, a CD-ket részükre postán küldjük.