Történelmet írt Paul McCartney és a U2

Vágólapra másolva!
A történelmi méreteket öltött Live 8 koncert-együttes nem csak hatalmas volumene miatt hagy nyomot a zene történetében, de máris rekordot állított fel a Paul McCartney és a U2 közös produkciójából készült online letöltéssel. A londoni Hyde Parkban szombaton előadott Sgt Pepper's Lonely Hearts Club élő felvétele lett a leggyorsabban letölthetővé vált zeneszám a legális letöltések történetében.
Vágólapra másolva!
A Live 8 megarendezvény Londonban tartott epizódjának nyitányaként szerepelt az ominózus dal. A U2 és Paul McCartney által prezentált Beatles-szerzemény elhangzását követő egy óra alatt a világot körbejárva tökéletesedett, majd vált elérhetővé az iTunes támogatásával.


A felvételt először, rögtön az előadást követően, a BBC-hez továbbították műholdas hálózat segítségével. Itt közvetlen digitális felvételt készítettek a Universal Music számára, melyet Hannoverbe, Németországba küldtek egy produkciós központba, ahol masterelték az anyagot, majd megvágták. Végül a készre gyártott változatot az egyesült államokbeli elektronikus adattárba továbbították, ahonnan valós idejű kapcsolatban "szállíthatják" maguknak az anyagot az online viszonteladók a világ bármely pontjára.


Ez a felvétel, valamint a McCartneynak a koncert fináléjaként előadott The Long and Winding Road egyaránt letölthető a www.live8live.com oldalról. A letöltésért természetesen ellenértéket számolnak fel, azonban minden bevétel (csakúgy, mint a Live 8 bármilyen jellegű bevétele) az afrikai szegénység enyhítését és jótékony célokat szolgál.