Szex és London, na meg a popzene

Vágólapra másolva!
A Szex és New York mintájára tervez új tévésorozatot a brit Channel 4, melynek hőse egy négyfős lányzenekar lenne. A banda lemezeit jövőre már meg is jelentetné a Polydor, és a lányok természetesen turnéra is indulnak majd.
Vágólapra másolva!

A szeptemberben induló 13 részes sorozat címe Totally Frank lesz, és a főszereplő négytagú lányzenekart is Franknek hívják majd - írja a Guardian. A cselekmény négy 21 éves lányról szól majd, akik zenekart alapítanak, és végigmennek a londoni zeneipar felé vezető úton, amely természetesen számtalan buktatót rejt magában.


A Polydor lemezkiadó illetékese szerint "élvonalbeli" lesz maga a sorozat és a zenekar is. "A popzene már nemcsak a napfényes, nyávogós muzsikákat jelenti, és a zenekar, illetve a sorozat is ennek megfelelő lesz majd" - mondta a lemezcég egyik vezetője, aki szerint a Frank zenéje átmenet lesz az Outkast és a nyolcvanas évekbeli Prince között.


A sorozat ötlete egyébként a sikeres dalszerzőtől, Brian Higginstől ered, aki többek között a Sugababesnek és a Girls Aloudnak írott slágerekkel már bebizonyította, hogy a legpopulárisabb zenék is lehetnek ötletes és jó számok. Higgins néhány elektro-funk alapú számot mutatott meg a Polydornak, és a lemezcég egyből együttest kezdett keresni a meggyőző dalokhoz.


Ezzel egy időben találta ki a sorozat alapötletét az Initial nevű produkciós cég, és keresett is négy színésznőt a szerepekhez, akik ráadásul tudnak is játszani valamilyen hangszeren, és a dalszerzésbe is be tudnak segíteni. Egyikük nem más, mint a Public Image Ltd. legendás basszusgitárosának, Jah Wobble-nak a lánya, Hayley.


Ezután értek össze a szálak Higgins és az Initial között, a Channel 4 pedig lecsapott az ötletre. Az Initial vezető embere, Malcolm Gerrie szerint a sorozat komoly témákkal foglalkozik, ahogy négy fiatal lány kalandjait és frusztrációit mutatja be. A sorozat egyértelmű előzménye az Üvegtörők című 1980-as film, amely annak idején szintén egy fiktív zenekarról szólt, de a siker nyomán a banda énekesnője, Hazel O'Connor valódi sztárrá vált, és a kiadó ugyanezt reméli a Frank esetében is.


"A sorozat a fiatal nőket érintő valódi problémákról fog szólni" - ígérte Gerrie. "Ez nem csupa mesterséges csillogás, mint amilyen a Pop Idol (a Megasztár angol megfelelője - a szerk.). Ha jó hangot sikerül megütni, akkor igen nagy szenzáció lesz."