Elhagyta a sötétséget a basszusgitáros

Vágólapra másolva!
Már nem tagja a Darknessnek a jellegzetes bajuszáról ismert basszusgitáros, Frankie Poullain. A zenekar közleménye szerint zenei nézeteltérések vezettek a szakításhoz. Utód egyelőre még nincs.
Vágólapra másolva!

A The Darkness basszusgitárosa, a rajongók körében rendkívül népszerű Frankie Poullain elhagyja a bandát, amivel vélhetően késlelteti a második album megjelenését. A zenekar ugyanis már javában dolgozik a nagy sikerű Permission To Land folytatásán, de Poullain kiesése gyaníthatóan nem gyorsítja a lemez elkészülését.

"Frankie Poullain többé már nem tagja a Darknessnek" - fogalmaz a zenekar közleménye. "A többiek (Justin Hawkins, Dan Hawkins és Ed Graham) zenei eltérésekkel magyarázzák társuk távozását. Az utódját később jelentik majd be."

A 2003-as év legsikeresebb új brit zenekara, a Darkness ugyanabban a stúdióban dolgozik egyébként, amelyben a Queen rögzítette harminc éve a legendás Bohemian Rhapsody-t, és a lemez producere is a Queen-lemezeken végzett munkája miatt híressé vált Roy Thomas Baker lesz, aki egyébként a Cars, a Devo és a Foreigner albumain is közreműködött már korábban.

A The Sun úgy tudja, Poullain több időt szeretne tölteni nemrég vásárolt franciaországi házában, és egyre kevésbé érezte jól magát a zenekarban.

"A zenekar dobosa, Ed Justin Hawkins gyerekkori barátja, míg Dan és Justin testvérek, így nem csoda, hogy Frankie mindig kívülállónak érezte magát a zenekarban" - idéz egy forrást a The Sun.