Döntőben a NOX az Eurovíziós dalfesztiválon

Vágólapra másolva!
Elsőként jutott tovább az elődöntőből a Magyarországot képviselő NOX a kijevi Eurovíziós dalfesztiválon, és az egyik legfőbb esélyesként várhatja a szombati döntőt.
Vágólapra másolva!

A NOX a Forogj, világ! című dalával könnyedén jutott a fináléba, és a bukmékereknél a harmadik legesélyesebbnek számít a győzelemre a Görögországot képviselő Helena és a norvég Wig Wam után.

A dalfesztivál hivatalos honlapjának beszámolója szerint a NOX éppen a legjobb időpontban lépett színpadra, hiszen előtte a norvég és a román versenyzők rockos-zajos műsorral alaposan próbára tették a nézők hallószerveit, pont jól jött tehát egy kis hangnemváltás. A honlapon egyébként Michael Flatley Riverdance-éhez hasonlították a produkciót, méltatva a modern és a hagyományos zenei stílusok fúzióját.

Az elődöntő legnagyobb vesztese Írország volt, amely eddig a legtöbbször nyerte meg a fesztivált, most azonban Donna és Joseph McCaul produkciója nem volt elég a döntőhöz, és nem jutott be a legjobb tíz közé, akik csatlakoztak a részvételt már korábban kivívó 14 országhoz.

A döntőt várhatóan 150 millióan fogják nézni, és a győztesre 39 országban lehet majd szavazni telefonon. Az idei egyébként az 50. döntő az Eurovíziós dalfesztiválok történetében. A rendező Ukrajnának a szakértők nem sok esélyt adnak, hogy megismételje tavalyi győzelmét, de a fent említett országok mellett megnyerheti a versenyt a furcsamód svájci színekben versenyző észt lánycsapat, a Vanilla Ninja is.