Blur helyett egyelőre Gorillaz

Vágólapra másolva!
Nem lesz új Blur-lemez, amíg Graham Coxon vissza nem tér a zenekarhoz - mondta egy interjúban Damon Albarn, a Blur frontembere. Persze most ő éppen eléggé elfoglalt a Gorillaz új lemezével, nyugodtan hanyagolhatja a Blurt.
Vágólapra másolva!

Albarn a Billboardnak adott interjújában bevallotta, hogy jelenleg semmi terve a Blur további karrierjével kapcsolatban, viszont szívesen dolgozna újra együtt volt gitárosával és barátjával, Graham Coxonnal, aki még 2002-ben távozott a zenekarból alkoholproblémái miatt.

"Várom, hogy Graham újra beszéljen velem" - mondta Damon Albarn. "Nagyon szeretném látni, hogy tudunk-e csinálni még egy lemezt együtt. Hiányzik, hogy ismét együtt játsszunk élőben, hiszen gyakorlatilag így nőttem fel. Sajnálom, hogy nem próbáltuk meg együtt folytatni, és remélhetőleg nemsokára újra együtt fogunk játszani. Zenészként a békét és a szeretetet kellene terjesztenünk" - vette kicsit hippisre a figurát az énekes.

Jelenleg azonban nem úgy néz ki, hogy Coxon nagyon hiányolná volt zenekarát, amely a kilencvenes évek egyik legnépszerűbb brit együttese volt, legutóbbi lemeze (a Think Tank, mely már Coxon közreműködése nélkül készült) azonban vegyes fogadtatásra talált. A gitáros közben megszabadult alkoholfüggőségétől, és tavaly sikeres szólólemezzel jelentkezett Happiness In Magazines címmel.

Egy idei interjúban Coxon azt mondta, hogy a Blurhöz való visszatérése "jelenleg nem aktuális", és egy újabb szólólemez megjelentetésére készül még az idén.

Közben persze Damon sem unatkozik, hiszen a jövő héten jelenik meg másik projektje, a Gorillaz új lemeze, a Demon Days. A fantomzenekar turnéra is indul majd, ahol állítása szerint csak a tagok árnyképeit lehet majd látni: "Olyan show lesz majd, ahol sosem kapcsolják majd fel a világítást. Így például ha Dennis Hopper (aki szintén szerepel az albumon) felmegy a színpadra, csak a hangja alapján lehet majd felismerni - akárcsak az árnyképét."