Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Franz Ferdinand: újabb roham

Vágólapra másolva!
Még a nyáron megjelenik a Franz Ferdinand második albuma. A tavalyi év egyik legsikeresebb zenekarának új dalai tehát már a Szigeten sem lesznek ismeretlenek. 
Vágólapra másolva!

Az idei Sziget fesztiválon már biztosan fellépő skót sztárzenekar, a Franz Ferdinand nekilátott második nagylemezének. A tervek szerint szeptemberben megjelenő album munkálatai az együttes által épített glasgow-i stúdióban folynak Rich Costey producer segítségével.

Az első albumából már mintegy 3 millió darabot eladó négyes már tavalyi koncertjein is bemutatott néhányat a készülő lemezen helyet kapó dalok közül, így a szerencsések már hallhatták többek között a Your Diary vagy a This Boy című számokat, amelyek bizonyosan szerepelnek majd az egyelőre még munkacímmel sem rendelkező új nagylemezen.

A Franz Ferdinand frontembere, Alex Kapranos az xfm.co.uk weboldalnak nyilatkozva elmondta, hogy újabban Bob Dylan és David Bowie lemezei jelentik számára a legfőbb inspirációt. Igaz, gyorsan hozzá tette azt is, hogy ettől még a zenekar nem fog úgy is szólni, mint a rockzene két nagy öregje.

"Amellett, hogy sokat kísérleteztek és addig ismeretlen területekre vitték el a zenét, mégis a popzene határain belül maradtak, és egyből dúdolható dalokat írtak" - méltatta a nagyokat a gitáros-énekes.

A tavalyi év egyik legváratlanabb sikertörténetét produkáló Franz Ferdinand sokak szerint végre életet lehelt a tetszhalott brit gitárzenébe, és személyükben hosszabb szünet után ismét akadt olyan, a finnyás kritikusok és a nagyközönség által egyaránt elismert együttes a szigetországban, amely nemzetközi szinten is képes volt befutni.

A zenekar Európában és Amerikában is sikerrel szerepelt, több rangos díjat, illetve jelölést is begyűjtött a nagy évvégi díjkiosztókon, és nem utolsósorban ráirányította a figyelmet olyan új brit zenekarokra, mint a Kaiser Chiefs, a Bloc Party vagy a Futureheads.

A zenekar várhatóan augusztus 14-én lép majd a Sziget nagyszínpadára, és minden bizonnyal jó néhány új számmal kedveskedik majd a magyar rajongóknak is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről