Stílust vált a Backstreet Boys

Vágólapra másolva!
Befejezte új lemezét a Backstreet Boys, amely öt év szünet után jelentkezik friss anyaggal. A Never Gone című új album megjelenését kis klubokban tartott fellépések előzik meg.
Vágólapra másolva!

Egyelőre vélhetően nem mernek rögtön nagyobb közönség elé kiállni a fiúk, hanem inkább klubfellépésekkel próbálják visszanyerni a hosszú szünet alatt elszivárgott rutint. A Billboard tudósítója chicagói show-jukat nézte meg, amelyen a kilencvenes évek emblematikus fiúcsapata fehér öltönyben lépett színpadra, és elénekelték valamennyi nagy slágerüket, "melyek kimondottan egy ártatlan korszaknak voltak címezve, amikor a tőzsdeindex csak emelkedett, az amerikaiak biztonságban érezték magukat otthon, nem volt háború a látóhatáron, és a fiúcsapatok uralták a világot".

Azóta viszont sok minden változott a világban és a popzenében is, úgyhogy nagy kérdés, hogyan tud majd az eddig 69 millió lemezt eladó Backstreet Boys alkalmazkodni az újfajta körülményekhez. Ugyan a klubokat megtöltötték a régi slágerekre nosztalgiázó rajongók, mégsem biztos, hogy 2005-ben is elég lesz a sikerhez a régi recept.

Ráadásul harmincévesen már nehezebb ugribugri fiúcsapatként eladnia magát az embernek, ezért ha hinni lehet a híreszteléseknek, az együttes a mai lányhallgatókat azzal a fajta szoft-rockkal próbálja majd megnyerni magának, amellyel például a Maroon 5 futott be tavaly.

Tény, hogy a fiúkra ráférne a siker, mert az utolsó lemez óta egyikük sem azt az életutat járta be, ami a Backstreet Boys sikereiből következett volna. Nick Carter szólókarrierje nem lett túl sikeres, és újabban csak Paris Hilton megverése és ittas vezetés miatt cikkeztek róla a lapok. A csapat rosszfiúja, AJ elvonókúrán vett részt, míg a többiekkel még ennyi izgalmas sem történt. Itt van például Brian Littrell, aki családos ember lett, és egy keresztény lemezt vett fel, In Christ Alone címmel kislemezt is megjelentet tavasszal. A Never Gone című új Backstreet Boys-album megjelenése júniusra várható.