Lengyel rádión szólt először az Oasis új száma

Vágólapra másolva!
Már letölthető az internetről az Oasis új kislemezdala, mely egy lengyel rádióállomás révén került a világhálóra. A május végén megjelenő új nagylemezről egyébként Noel Gallagher úgy nyilatkozott, hogy a legjobb albumuk lesz a bemutatkozó Definitely Maybe óta.
Vágólapra másolva!

A Lyla című új kislemezdalt a lengyel Radiowa Trójka állomás (a lengyel harmadik csatorna) március 29-én este játszotta először, és nem sokkal később a szám már letölthető volt az internetes fájlcserélőkről is (hivatalosan május 16-án jelenik meg).

A Don't Believe The Truth című album két héttel később, május 30-án kerül majd a lemezboltokba, és a gitáros Noel Gallagher szerint a legjobb Oasis-lemez lesz, amit a debütálásuk óta készítettek.

A hároméves szünet után visszatérő brit zenekarban a korábbi gyakorlattal ellentétben már a Heathen Chemistry című előző albumon is megoszlottak a dalszerzői feladatok, és nem Noel írta az összes dalt, most pedig az idősebbik Gallagher fivér szerint teljes a demokrácia, rajta kívül az öccse, Liam, valamint Gem Archer és Andy Bell is teljes rangú partnerek a dalszerzésben.

"Akik hallották az anyagot, azt mondják, hogy nagyon változatos lett. Szerintem nagyszerű dalok gyűjteménye: Liam remek számokat írt, Andy dalai ragyogóak, és Gem szerzeményeivel komolyan közelebb jutott a Revolver-hez (a Beatles legendás albuma - a szerk.), mint bárki más valaha is fog" - lelkendezett Noel a New Musical Expressnek.

"Az én dalaimról meg valaki azt mondta, hogy olyanok, mint azok a kislemez B oldalak, amiket 1994-ben írtam, és ezt én bóknak veszem, mert ezeket simán fel kellett volna tennünk a Be Here Now című lemezünkre. Más ember számára ez az összehasonlítás lehet, hogy sértés, de nekem nem."

Az Oasis nyáron brit turnéra indul, de aki látni akarja őket, az nincs könnyű helyzetben, ugyanis elővételben már majdnem az összes fellépésre elkeltek a jegyek.