Szócsatát indítottak a befutott gyilkosok

Vágólapra másolva!
Alighogy befutott az Atlanti-óceán mindkét partján, máris a sikeres zenekarok életét éli a Killers. Így például a Las Vegas-i együttest beperelte egy volt tagja, miközben a Gyilkosok már meg is támadták a hasonló stílusban játszó trónkövetelőket, a Braveryt.
Vágólapra másolva!

A Killers Hot Fuss című lemeze ugyan még tavaly nyáron jelent meg, igazán csak idén vált népszerűvé a vicces kedvű kritikusok által a "new new wave" irányzatba sorolt együttes. Ennek köszönhetően a Somebody Told Me című slágerük már a magyar kereskedelmi rádiók playlistjein sem ritka vendég, de ami ennél jóval fontosabb a zenekar számára, a Killers bemutatkozó lemeze az elmúlt hetekben az amerikai top 10-be is betört.

Nem csoda, hogy a sikeres zenekarnak rögtön megjelentek az irigyei, így az énekes Brandon Flowers a napokban arról számolt be az MTV-nek, hogy az együttes volt dobosa pert indít a Killers ellen, ugyanis állítása szerint ő írta a zenekar másik nagy slágerét, a Mr. Brightside-ot.

"Ez a srác, aki még régen tag volt a bandában, megpróbál beperelni bennünket" - háborgott Flowers. "A Mr. Brightside-ot még réges-régen írtuk, amikor még másik dobosunk volt. Neki azonban semmi köze a számhoz, a felesége viszont történetesen ügyvéd, és megkereste ezzel az üggyel a mi ügyvédünket. Mindig hallani emberekről, akik akkor kerülnek elő, hogy tartsák a markukat, amikor sikeres lettél, de ez..."

A frontember itt még felháborodásában csak kereste a szavakat, ám amikor más téma került szóba, rögvest megtalálta őket. Flowers ugyanis nem hagyta szó nélkül az idei év nagy befutására készülő, The Bravery nevű New York-i zenekart sem, amely a Killershez hasonlóan a nyolcvanas évek új hullámához nyúlt vissza inspirációért.

"Őket csak azért szerződtették le, mert mi létezünk" - szögezte le. "Hallottam arról, hogy nemrég még teljesen más stílusban játszottak, ezt mégis hogyan lehet megmagyarázni? Pláne, ha valaki azt mondja, hogy teljes szívből az általa játszott aktuális stílust szereti, közben meg előtte nem sokkal egy ska bandában volt. A Strokes vagy a Franz Ferdinand esetében őszintének tűnik a dolog, de a Braverynél nem látom ugyanezt. Szerintem az emberek át fognak látni rajtuk" - reménykedett az amúgy szintén gyakran nyúlással vádolt Flowers.

A Killers egyébként már új dalokon is dolgozik, amelyek Flowers szerint szervesebbek lesznek, több zongorával és orgonával, kevesebb szintetizátorral.

A Las Vegas-i zenekart többször titulálták "tiszteletbeli brit" együttesnek, hiszen zenéjükön jól hallható a Cure, a New Order vagy éppen a Duran Duran hatása. Ennek megfelelően a zenekar először tavaly nyáron a brit piacot hódította meg, és csak hónapokkal később tört át Amerikában, ahol elsősorban a Mr. Brightside hírességeket is felvonultató videoklipje hívta fel a figyelmet a Gyilkosokra.