Whitney: újabb elvonókúra

Vágólapra másolva!
Whitney Houston neve már évek óta nem a világslágerei, hanem különböző problémái miatt szerepel a világsajtóban. Éppen ezért sajnos már nem is meglepő a hír, hogy az énekesnő újra egy rehabilitációs intézetbe vonult, ahol kábítószeres problémáit kezelik majd.
Vágólapra másolva!

Whitney sajtósa, Nancy Seltzer rövid közleményben tudatta, hogy az énekesnő ismét elvonókúrán vesz részt, és túlzás lenne azt állítani, hogy a világ megrökönyödéssel fogadta volna a hírt. A popzene egyik legnagyobb dívájának tartott énekesnő karrierje ugyanis nagyjából az ezredforduló óta lejtőre került, és most már negyvenen felül egyre kevesebb esély mutatkozik arra, hogy valaha is visszatérjen számára a kilencvenes évek aranykora.

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt Whitney egyszer már bevonult egy rehabilitációs klinikára, de a kúrát csak öt napig bírta. Nyáron ugyan tett egy bágyadt kísérletet az énekesnői karrierje fellendítésére, de a koncertturné sem oldotta meg magánéleti problémáit.

Whitney Houston kálváriája 2000-ben kezdődött, ekkor Hawaiin, a Keahole Kona repülőtéren találtak nála marihuánát, majd 2002-ben Diane Sawyer tévéműsorában beszélt alkoholizmusáról és kábítószerezéséről - igaz, akkor múlt időben beszélt minderről. Ugyanabban az évben jelent meg Just Whitney című, eddigi utolsó albuma is, amely - jócskán alulmúlva a várakozásokat - semmilyen különösebb feltűnést nem keltett.

Férje, Bobby Brown erőszakos viselkedése is már régóta szóbeszéd tárgya volt, mikor 2003 decemberében végre feljelentette az őt bántalmazó férfit. Később aztán Whitney félreértésnek nevezte a történteket, ettől függetlenül Brown ellen eljárás indult.

Néhány héttel ezelőtt a Grammy-díjas énekesnőt Párizsban szállították kórházba, miután egy Amerikából Franciaországba tartó repülőgépen ételmérgezést kapott. Ekkor még a hírek arról szóltak, hogy Whitney készül a visszatérésre és új lemezen is dolgozni kezd majd, ám ezzel vélhetően még várnia kell a művésznőnek.