Legendák tiltakoztak Justin Timberlake ellen

Vágólapra másolva!
A hetvenes évek sikeres soulzenekara, az O'Jays tagjai nem fogadták kitörő örömmel, hogy hétfő este Justin Timberlake iktatta be őket a rock halhatatlanjai közé.
Vágólapra másolva!

"Tiltakoztunk, kapálóztunk a döntés ellen, de tehetetlenek voltunk" - mondta az O'Jays énekese, Eddie Levert, miután hétfőn Justin Timberlake közreműködésével iktatták be a zenekart a Rock And Roll Hall Of Fame-be, vagyis a rock halhatatlanjai közé.

"Nem akarjuk megbántani Justint, mert megérdemelten vívta ki magának az őt övező elismerést, de vannak egypáran, akik jóval többet tudnak a fájdalmainkról, szenvedéseinkről és a történetünkről" - tette hozzá a zenekar másik tagja, Walter Williams.

Az O'Jays a híres philadelphiai soul színtér (és az úgynevezett Philly soul hangzás) legsikeresebb képviselője volt a hetvenes években, számos slágerrel. Az évtized végére a zenekar népszerűsége csökkenni kezdett, ennek ellenére az O'Jays rendületlenül folytatta a karrierjét, és még az új évezredben is jelentetett meg lemezt.

A sikerekben gazdag pályafutás megkoronázásaként került az együttes a rock halhatatlanjai közé. A New Yorkban tartott hétfői gálán az O'Jays mellett a U2, a Pretenders, Buddy Guy és Percy Sledge is bekerült a Rock And Roll Hall Of Fame-be.

Tény, hogy ők rangosabb partnereket kaptak: a U2-t Bruce Springsteen, a Pretenderst Neil Young, míg a bluesgitáros Buddy Guyt BB King és Eric Clapton vezette be ünnepélyesen a halhatatlanok közé, így nem is hallani arról, hogy bármelyikük is tiltakozott volna a fogadtatás ellen.