Jacko borospincét rejthetett a wurlitzer mögé

Vágólapra másolva!
A héten már tanúkat hallgatott meg a bíróság Michael Jackson perében. Az ügyész hétfői vádbeszédében többek között azzal vádolta a popsztárt, hogy alkohol és pornóképek segítségével vitt rossz útra egy 13 éves fiút, akinek nővére tegnap mondta el tanúvallomását.
Vágólapra másolva!

A 18 éves Davellin Arvizio arról az időről mesélt a bíróságnak, amit családjával Jackson Neverland Ranch nevű birtokán töltött. A lány elmondta, hogy fivérei idejük nagy részét Jackóval töltötték, egyszer azonban követte őket egy wurlitzer mögé rejtett borospincébe, ahol a popsztár borral kínálta testvéreit, köztük az akkor 13 éves Gavint, akit a vád szerint szexuálisan molesztált.

A tanúként meghallgatott lány azt is elmondta, hogy a Jackson-birtokon való tartózkodását követően öccse zavartan viselkedett, és kerülte őt. Állítása szerint családját arra kényszerítették, hogy cáfolják a Jackson-botrányt kirobbantó dokumentumfilmben elhangzottakat.

A Living With Michael Jackson című dokumentumfilm készítőjét, Martin Bashirt kedden hallgatta volna meg a bíróság, ám a brit riporter tartotta magát korábbi álláspontjához, és a kaliforniai jogszabályokra hivatkozva élt a hallgatás jogával. Ez a szabály újságírók számára teszi lehetővé a hallgatást, és nem kényszeríthetők arra, hogy valljanak mindenről, amit riportjuk elkészítése közben észleltek.

Ezt megelőzően, a hétfői tárgyalási napon Tom Sneddon ügyész úgy fogalmazott háromórás beszédében, hogy Michael Jackson titkos világában "gyerekkönyvek és Peter Pan helyett a maszturbációról mesél a gyerekeknek", valamint sütemény és tej helyett borral, whiskyvel és vodkával kínálja őket. Az ügyész azzal is vádolta a popsztárt, hogy a 13 éves Gavinnek pornóképeket mutogatott.

Jackson ügyvédje, Thomas Mesereau visszautasította a vádakat, és az Arvizio gyerekek anyját pénzéhes szélhámosnak nevezte, aki hírességektől akar pénzt kicsikarni.

A tegnapi napon mutatták be az esküdteknek azt a felvételt is, melyet Santa Barbara megye seriffje készíttetett Jacko birtokán. A videofelvételen nem lehetett látni pornóújságokat, ellentétben Jackson mesefigurákkal tömött babaszobáját és a játékszobáját igen. A popsztár fürdőszobáját Elizabeth Taylor két bekeretezett fényképe díszítette, míg ágya fölött Leonardo Da Vinci Utolsó vacsora című festménye található.

A tárgyalás ma folytatódik, és Gavin Arvizio tanúként szereplő nővérének ezúttal a védelem kérdéseire kell majd válaszolnia.

A P E R :

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

2005. február 24. Megvannak a Jackson-per tanúi
A várakozással ellentétben hamar kijelölték a tizenkét esküdtet Michael Jackson perében. A nyolc nőt és négy férfit 243 jelölt közül választották ki öt nap alatt. Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

2005. február 15. Hírességek a popsztár mellett
A védelem tanúinak a listáján olyan hírességek szerepelnek, mint Diana Ross, Elizabeth Taylor vagy Stevie Wonder - ők pedig nem fognak rosszat mondani róla. Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

2005. február 14. Bojkottálják Jacko dalait
Három svájci rádióállomás a hallgatók érdekében levette műsoráról Michael Jackson számait. A bíróság időközben elkezdte kiértékelni az adatlapokat. Ezek alapján... Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

2005. február 11. Itt van Jacko hasonmása
Egy színész alakítja majd Jacksont az amerikai popsztár gyermekmolesztálási perének részleteiről tudósító tévésorozatban. A férfi annyira hasonlít, hogy... Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

2005. február 9. Újabb döntések Jacko ügyében
A per február 14-én folytatódik. A halasztásra az énekes vezető védőügyvédje, Thomas Mesereau testvérének halála miatt került sor. Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

2005. február 4. Alapos faggatózás
Jelenleg a lehetséges tizenkét esküdtet igyekeznek kiválasztani. Nekik néha egészen meglepő, igen furcsa kérdésekre kell válaszolniuk. Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

2005. február 3. Perdöntő lehet az exfeleség vallomása
A megbántott Debbie Rowe tanúvallomása lehet az egyik legfontosabb része a jó hat hónapig is elhúzódódható pernek, talán bosszút fontolgat. Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

2005. február 2. Megcsappant a rajongók száma
Jackson tegnap is megjelent bíróságon, ahol tovább folyik az esküdtek kiválasztása. Rajongóinak csoportja várta, de a létszám immár csökken. Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

2005. február 1. Még nem thriller
Megkezdődött az év pere, de egyelőre még csak az esküdteket választják ki. Jacko első nap fehérben, második nap feketében bukkant fel. Tovább!