Ezúttal angol rappert tartóztattak le

Vágólapra másolva!
A húszéves londoni rappert, Dizzee Rascalt önvédelmi spray birtoklása miatt tartóztatták le szerdán. A 2003-as Mercury-díj győztesét óvadék ellenében szabadlábra is helyezték, és az ügyét április 8-án, Dizzee amerikai turnéjának kellős közepén tárgyalják.
Vágólapra másolva!

Dizzee Rascal (valódi nevén Dylan Mills) 2003 egyik legnagyobb brit felfedezettje volt, akinek a Boy In Da Corner című lemeze egy teljesen új londoni zenei színtér első nagy dobásának bizonyult, és megkapta az év legjobb brit lemezének járó Mercury-díjat is.

A rappert a BBC értesülése szerint szerdán tartóztatták le, miután a rendőrök megállítottak egy autót Londonban. Dizzee-n kívül az autó 34 éves sofőrje ellen is eljárás indult, aki spray mellett egy viperával és némi kannabiszszármazékkal felszerelkezve indult az éjszakába, míg a rapper egy úgynevezett pepper spray-t (ideggáz helyett borsot tartalmazó spray) vitt magával.

Nem tudni még, hogy az áprilisra kitűzött tárgyalás során a bíróság mennyire veszi majd figyelembe, hogy Dizzee nem indokolatlanul hord magánál önvédelmi eszközöket, ugyanis 2003-ban, Cipruson már megkéselték egyszer. Azt a támadást kisebb sérülésekkel megúszta ugyan, de továbbra is van haragosa bőven.

A nehéz gyerekkoron áteső Dizzee Rascal saját bevallása szerint zenetanárának köszönheti, hogy nem kallódott el. Első albumát követően tavaly a Showtime című lemezzel már a brit top 10-be is bekerült, és a jellegzetesen londoni stílus, a garage legmenőbb vadhajtása, az agresszívabb és keményebb grime legnagyobb sztárja lett. Dizzee áttörését követően több más londoni MC is (Wiley, Kano vagy Lady Sovereign) a figyelem középpontjába került.

Ez a furcsa, mutáns hip-hop az Atlanti-óceán túlpartján egyelőre csak amolyan underground-kultuszt eredményezett Dizzee számára, de ezen javíthat a tavaszra tervezett amerikai turnéja. Igaz, az április 8-ra Salt Lake Cityben tervezett fellépést lehet, hogy le kell majd mondania, hiszen aznap Londonban lesz jelenése a bíróság előtt.