Vágólapra másolva!
A várakozással ellentétben hamar kijelölték a tizenkét esküdtet Michael Jackson perében. A nyolc nőt és négy férfit 243 jelölt közül választották ki öt nap alatt. Az esküdtek kiválasztását siettette, hogy a procedúra korábban kétszer is szünetelt kényszerű okok miatt.
Vágólapra másolva!

Jacko óriási érdeklődés mellett zajló perében felgyorsult a tempó, mivel a két, kényszerű szünet miatt a per bírója szoros határidőt szabott meg a lehetséges esküdtek meghallgatására. Az előzetesen többhetesre becsült folyamatot felgyorsította, hogy előbb Thomas Mesereau védőügyvéd testvérének halála, majd Jackson betegsége miatt kellett elhalasztani a tárgyalás folytatását.

Tegnap viszont Rodney Melville bíró bejelentette, hogy felállt az esküdtszék, és már csak a nyolc pótesküdt kiválasztása van hátra. A nyolc nőből és négy férfiból álló esküdtszék tagjai között nincs fekete bőrű esküdt, ami annak fényében érdekes, hogy egy közvélemény-kutatási adat szerint az afro-amerikaiak kevésbé hisznek a popsztár bűnösségében. Az esküdtek között hét fehér, négy latin-amerikai és egy ázsiai származású tag található.

Előzőleg két, lehetséges esküdtként meghallgatott fekete bőrű asszony jelölését is elutasították az ügyészek. Emiatt a védelem képviselője tiltakozott, és Jackson is idegesnek tűnt a hír hallatán.

A 20-tól 79 évig terjedő életkorú esküdteknek a kiválasztási eljárás folyamán a legkülönfélébb kérdésekre kellett válaszolniuk. Van köztük olyan asszony, akinek a fiát szexuális bűnözőként tartják nyilván, míg egy másik, húszéves esküdtről csak annyit tudni, hogy szereti a Simpsons tévésorozatot.

A perben az első vallomásokra a jövő héten kerülhet sor, és akár még hat hónapig is eltarthat. Ha bebizonyosodik a többek között gyermek szexuális zaklatásával vádolt Jackson bűnössége, a popsztárt 21 év börtönre is ítélhetik.

A P E R :

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

2005. február 15. Hírességek a popsztár mellett
A védelem tanúinak a listáján olyan hírességek szerepelnek, mint Diana Ross, Elizabeth Taylor vagy Stevie Wonder - ők pedig nem fognak rosszat mondani róla. Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

2005. február 14. Bojkottálják Jacko dalait
Három svájci rádióállomás a hallgatók érdekében levette műsoráról Michael Jackson számait. A bíróság időközben elkezdte kiértékelni az adatlapokat. Ezek alapján... Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

2005. február 11. Itt van Jacko hasonmása
Egy színész alakítja majd Jacksont az amerikai popsztár gyermekmolesztálási perének részleteiről tudósító tévésorozatban. A férfi annyira hasonlít, hogy... Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

2005. február 9. Újabb döntések Jacko ügyében
A per február 14-én folytatódik. A halasztásra az énekes vezető védőügyvédje, Thomas Mesereau testvérének halála miatt került sor. Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

2005. február 4. Alapos faggatózás
Jelenleg a lehetséges tizenkét esküdtet igyekeznek kiválasztani. Nekik néha egészen meglepő, igen furcsa kérdésekre kell válaszolniuk. Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

2005. február 3. Perdöntő lehet az exfeleség vallomása
A megbántott Debbie Rowe tanúvallomása lehet az egyik legfontosabb része a jó hat hónapig is elhúzódódható pernek, talán bosszút fontolgat. Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

2005. február 2. Megcsappant a rajongók száma
Jackson tegnap is megjelent bíróságon, ahol tovább folyik az esküdtek kiválasztása. Rajongóinak csoportja várta, de a létszám immár csökken. Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

2005. február 1. Még nem thriller
Megkezdődött az év pere, de egyelőre még csak az esküdteket választják ki. Jacko első nap fehérben, második nap feketében bukkant fel. Tovább!