Janis Joplin újra turnén

Vágólapra másolva!
Search for the Pearl, azaz Keressük a Gyöngyöt címmel hamarosan új valóságshow forgatása kezdődik az Egyesült Államokban. A játék célja, hogy megtalálják végre azt a lázadó amazont, aki képes eljátszani Janis Joplinnak, minden idők legjobb fehér bőrű blues énekesnőjének a szerepét - legalábbis egy turné erejéig. A későbbiekben a már régóta tervezgetett, Joplin életét feldolgozó film is elkészül, azt viszont még nem tudni, hogy Pink vagy Renée Zellweger lesz-e a főszereplő.
Vágólapra másolva!

A Search of the Pearl című valóságshow győztese jutalmul részt vehet egy turnén Joplin régi bandáinak (Big Brother and the Holding Company, Kozmic Blues Band, Full Tilt Boogie) még életben lévő zenészeivel, ahol ő helyettesítheti majd az énekesnőt.

Pearl (Gyöngy) Janis Joplin beceneve volt, és ez lett a címe annak a befejezés előtt álló korongnak is, melynek megjelenését ő maga már nem élhette meg. 1970. október 3-án Joplin még hangszalagra énekelte Kris Kristofferson szerzeményét, a Me and Bobby McGee című gyönyörű, szerelmes dallamot, majd másnap a hollywoodi Landmark hotelben holtan találták. Az extázis királynőjével heroin-túladagolás végzett.

A hatvanas évek felejthetetlen bluesénekesnőjének filmre kívánkozó egyénisége régóta foglalkoztatja a filmes szakmát. A legutolsó tervek szerint a film végül Penelope Spheeris rendezésében és Pink főszereplésével készül(ne), The Gospel According to Janis címmel. Szó van azonban egy másik produkcióról is, a Piece of My Heart címmel forgatandó alkotásban Joplint a Bridget Jones-szerepekben kissé elkoptatott Renée Zellwegernek kellene megformálnia.

A hétvégén lezajlott Grammy-gálán posztumusz életműdíjat kapott a Led Zeppelin mellett Janis Joplin is. A világ legszerethetőbb énekesnőjére a rákbetegségéből nemrég felépült Melissa Etheridge és az angolok ifjú csillaga, Joss Stone emlékezett a Cry Baby és a Piece of My Heart eléneklésével.