Bowie mégsem tér vissza a színpadra

Vágólapra másolva!
David Bowie-ról elterjedt, hogy nyáron fellép majd nagyobb fesztiválokon. Az énekes cáfolta a híreket, a közeljövőben nem fog koncertezni.
Vágólapra másolva!

Az énekes tavaly, június 26-án az alsó-szászországi Scheesselben tartott fellépése után orvosi kezelésnek vetette alá magát, s kénytelen volt lemondani európai koncertkörútjának további állomásait. Bowie panaszait a szíve egy verőerének elzáródása okozta.

Két nappal korábban az énekes egy órán át szórakoztatta a nézőket Prágában, de a koncert alatt arcán egyre inkább látni lehetett, hogy problémái vannak. Bowie ekkor elnézést s tízperces szünetet kért a nézőktől, hogy fájdalomcsillapítót vegyen be. A rocklegenda akkor becsületből még visszatért a színpadra, de két dal elénekelése után ismét bocsánatot kért a mintegy húszezres közönségtől, s váratlanul befejezte a koncertet. Az utolsó dalt már csak széken ülve s láthatóan fájdalmakkal küzdve énekelte.

A félbeszakadt Reality World Tour után elterjedtek olyan hírek, hogy a muzsikálást 13 évesen, szaxofonnal kezdő zenész fellép nagyobb nyári fesztiválokon, így egy franciaországi koncertet is emlegettek - ám a Bowie honlapján két napja megjelent üzenet szerint nincs 2005-re lekötött fellépés.

Bár élő koncert - egyelőre - nincs, archív anyag azért akad: jövő hétfőn, február 7-én kiadják a Love You Till Tuesday című Bowie-filmet. A nagyobb tévécsatornák által soha be nem mutatott, így csak maroknyi rajongóhoz eljutott, kifejezetten tévére készített anyagot 1969-ben láthatták a hívek, de most jelenik meg DVD-n első alkalommal.