Koncertről kórházba: színen a Beastie Boys

Vágólapra másolva!
Tizenegy embert kórházba kellett szállítani, közel ötszáz másikat pedig a helyszínen kellett ellátnia a mentőknek. Big Day Out-koncert volt tegnap Melbourne-ben.
Vágólapra másolva!

44 ezer zenerajongó látogatott el tegnap Melbourne-be, a Big Day Out nevű eseményre, mely a negyedik eleme egy hatrészes ünnepségsorozatnak. Beastie Boys, Powderfinger, Regurgitator, The Polyphonic Spree - ezekre a bandákra gyűltek a zenerajongók, de a tömegben többen rosszul lettek: 485 ember lett rosszul annyira, hogy orvosi segítség kellett, ugyanakkor 11 másikat kórházba is szállítottak - írja a The Australian.

A Royal Melbourne Hospital és a Western Hospital fogadta őket: nagyrészük drog-túladagolás vagy válságos ittasság folytán került be, de akadt olyan, aki szimplán napszúrást kapott, vagy kéztörést szenvedett. A közel ötszáz zenerajongó, akiket a helyszínen elláttak, főképp a hőség miatt szenvedtek. Néhányan elájultak, de vérző sebbel, és csúnya horzsolásokkal is vettek ki embereket a tömegből.

Wayne Deeks, a St. John Ambulance szóvivője szerint az idén kezelt emberek száma sokkal magasabb volt, mint a tavalyi fesztivál alkalmával - a sok fejfájós, kiszáradós tüneteket mutató, szédülő ember a hőguta miatt lehetett. "Ahogy én láttam, a tömeg igen rendesen viselkedett" - mondta Deeks, kinek csapata két orvossal, sok ápolónővel és ötven önkéntessel dolgozott.