Elvis vezeti a kislemezek listáját

Vágólapra másolva!
A Király One Night című dalát újra kiadták kislemezen, és ez a hivatalos brit lista élére röppent. Ez volt az ezredik dal, amely feljutott a csúcsa.
Vágólapra másolva!

Elvis Presley vezeti a brit kislemezlistát az újra kiadott One Night című dallal - ám a memphisi énekes öröme csak addig tartana, míg meg nem nézné az eladási adatokat. Az ismert dalt tartalmazó kislemezből mindössze harmincezer fogyott egy hét alatt, ami minden idők egyik leggyengébb eredménye egy épp listavezető szerzeménytől.

Az Official UK Charts Company szóvivője közölte, hogy a nem túl impozáns eredmény nem meglepő, hiszen január mindig is egy gyengébb hónap szokott lenni a lemezpiacon. A zenészek már nem adnak ki közvetlenül karácsony után újabb kislemezeket, albumokat (vagy nem jellemző), ugyanakkor a vásárlókban sincs meg az a láz, ami ünnepek előtt.

Bár az eladási adatok felettébb alacsonyak - 1999 óta csökken az eladási szám Nagy-Britanniában -, a kiadó sem bánkódik, hiszen Elvis 27 évvel halála után is hozza az első helyeket és az újabb rekordokat. Az újra kiadott One Night Elvis huszadik brit elsőségét jelenti, ami persze csúcs, ugyanis más előadó nem ért el ennyi toplistás dalt az Egyesült Királyságban. Nemrégiben az 1957-es Jailhouse Rock-ot is kiadták, persze ez is sikert aratott. A kiadónak most sürgős lett, sorra jelentetik meg a rock and roll királyának korábbi, régi nagy számait, mielőtt letelne az ötven év, ami után már sok országban nem kell jogdíjat fizetni.

"Ő volt a legnagyobb, és soha nem lesz senki olyan, mint ő. Pont olyan népszerű, mint korábban bármikor, különösen Nagy-Britanniában. Van valami a hangjában, a számaiban, a mozdulataiban, ami miatt nem lehet elfeledni" - magyarázta kissé elfogultan Sid Shaw a Reutersnek. Ő aztán ismeri Elvist: több könyvet írt róla, és manapság Londonban egy emlékboltot is üzemeltet.