Készül a második Supernem

Vágólapra másolva!
A vidám pop-punkot játszó Supernem épp termékenységi periódusában van, lelkesen dolgoznak az új anyagon. Papp Szabi talán a Cool tévécsatornán látható Kontra című műsorban lett igazán ismert, holott ő már zenélt korábban több együttesben - például a hamar eltűnt Up! nevű formációban. Most az új lemezről, a koncertekről és a Kontra című - kissé rendhagyó - műsorról mesélt.
Vágólapra másolva!

Készül az új lemez?
- December eleje óta a második albumunkat készítjük, azon ülünk. Kecskeméten készülnek a felvételek, érdekes módon épp az Origo-stúdióban. Gőzenergiával melózunk, szövegparák vannak, súlyos. Úgy értem, hogy a szövegeknél még nincs meg a végleges verzió, cserélgetünk szavakat, részeket. Megy a munka rendesen, fotózás van, lemezborító készül.

Klipet terveztek?
- Az is készül, jövő vasárnap forgatunk. Terveink, ötleteink vannak, de ez sem végleges. Egy nem lassú, de nem is túl gyors, nagyon laza, igazi "kúl" dallal nyitunk, maxi is lesz.

Mikor lesz a boltokban az új album?
- Második lemezünket szeretnénk március elején megjelentetni, de még rendbe kell tenni a dalokat, főleg a szövegeket. Ezért most nincs is koncert. Majd tavasszal indulunk csak útnak, de az sem igazi országos turné lesz.

Egyedül utaztok vagy más bandával?
- Két variáció van. az egyik, hogy viszünk magunkkal egy másik együttest is, akkor egy zenekarral nyomjuk végig a tíz-tizenöt állomást. A másik lehetőség, hogy a nagyobb városokban közös bulit adjunk egy helyi zenekarral, egy olyan csapattal, mely ott népszerű. Ez egyben nekik is segítség lenne talán.

Vidéki koncertekről hazamentek éjjel?
- Az nagyon fárasztó. Az a jó, ha összeáll a terv, és A városból tudunk továbbmenni B-be, így nem kell minden éjszaka hazaautózni a bázisra. Elég gyakran csúnyán elengedjük magunkat a bulikon, így jobb lenne helyben megpihenni.

http://www.supernem.hu
http://www.supernem.hu

A Cool tévén szerepelsz Majkával egy Kontra című műsorban. A tévének köszönhetően ismertebb lett a neved, az arcod, ez pedig a Supernem koncertjeinek látogatói számának növekedésében is lemérhető lesz.
- Remélem, hogy így lesz, nem bánnám. Az utcán már sokan felismernek, átkiabálnak.

Hogyan kerültél a Coolhoz?
- Van tévés múltam, talán a kinézetem, szövegem miatt hívtak újra. Az M1-en futott egy időben a Bravo-tévé, abban szerepeltem, persze nem fő figuraként. Aztán tavaly nyáron hívtak, hogy lenne egy ilyen műsor, Majka lenne a társam, érdekel-e. Belementem. Készítettünk egy próbaadást, ami aztán elég jól sikerült.

Ismertétek egymást korábban?
- Csak látásból, zenészbulikon futottunk össze, de soha nem beszéltünk egy mondatot sem. De jól kijövünk egymással, a műsorban meg talán az a jó, hogy egy adott problémát egészen más szemszögből nézünk, másképp próbáljuk megoldani. Eddig tizenhárom adás készült, tegnapelőtt is forgattunk.

Kritikák?
- Vannak, de főleg dicséret érkezik. Ennek ellenére jobban örülök a negatív kritikának, abból többet lehet tanulni. És bár a műsor sikeres, Majkával jól kijövünk, közös lemezt azért nem tervezünk.