Michelangelo Bécsbe jön

Vágólapra másolva!
Budapest több rangos képzőművészeti kiállításnak is otthont adott már idén (az év eleji Monet-, illetve az azt követő Giacometti-tárlat után a napokban nyílt meg egy Picasso- és egy Miró-kiállítás a fővárosban), e téren azonban Bécs is rengeteg művészeti szenzációval büszkélkedhet.
Vágólapra másolva!

Az osztrák főváros központjában található Albertinában a napokban zárult a Rembrandt-kiállítás, amelyre közel 222 ezren váltottak belépőjegyet (viszonyításképp: az elmúlt évek legnépszerűbb hazai kiállítására, a Monet-tárlatra közel 250 ezren voltak kíváncsiak). Látogatottság szempontjából azonban ez a csak a harmadik helyet szerezte meg az Albertina felújítása óta tartott kiállítások sorában, mert az első helyen továbbra is a Dürer-kiállítás áll, amelyet több mint 403 ezren láttak, közülük sokan külföldről érkeztek Bécsbe kifejezetten e bemutató megtekintésére. A népszerűségi listán a második helyet Edvard Munch - Téma és Variáció című kiállítása szerezte meg 260 ezer látogatóval.

Az Albertina azonban továbbra is nagyszabású kiállításokat mutat majd be: július 8-án nyitják meg a Michelangelo és kora című tárlatot, ahol közel 100 alkotás lesz megtekinthető a reneszánsz mester munkái közül. Szeptember 15-étől egy későbbi, ám hasonlóan nagy művész kiállítása lesz látható Bécsben: Peter Paul Rubens 150 munkáját - köztük festményeket, vázlatokat, rajzokat - állítják ki.

Az Albertina az év végére is tartogat meglepetéseket: december 3-án nyílik a Marc Chagall műveiből rendezett kiállítás, december 17-től pedig Alex Katz önálló tárlata lesz látogatható.