Hatalmas színpadot épít az Omega

Vágólapra másolva!
A hajrához érkeztek  az Omega együttes szeptember 18-i koncertjének előkészületei. A napokban  kezdődik a Puskás Ferenc Stadionban az óriásszínpad építése, ami egy hetet vesz igénybe.
Vágólapra másolva!

A budapesti koncert háromórás lesz, a zenészek augusztus 23-a óta próbálnak. Kóbor János szerint a színpadot a stadion nagy "karéja" alatt helyezik el, amely évek óta zárva van a közönség számára. A koncert eseményeit 130 négyzetméteres kivetítőn láthatják majd a nézők, amelyeken az együtteshez kötődő egyéb eseményeket is felidéznek. A koncert fontos kelléke a fénytechnika, amelyet pirotechnikai elemek egészítenek ki. Kóbor megemlítette: nem biztos, hogy a stadionkoncertről felvétel készül, így a közönség egyszeri és megismételhetetlen élményben részesülhet.

A www.omega.hu honlapon lehívható az együttes története szövegben és képben. A honlap különleges szolgáltatása az Omega rádió, amely az összes Omega-dalt "tudja", s amelyet létrehozása óta nyolcszázezren kerestek fel.

A budapesti koncert előtt szombaton Dunaszerdahelyen ad koncertet az együttes - várhatóan telt ház előtt. Természetesen telt házra számítanak a Budapesten is.

A vidéki turnén DVD készült, ez várhatóan már a napokban az üzletekbe kerül. Már kapható a tavasszal beígért öt CD-box közül az 1968-1970, az 1971-1975, az 1976-1979, valamint az 1980-1986 közötti felvételekből készült összeállítás, és ősszel megjelenik az ötödik, amely az 1987-1999 közötti korszakot fogja át. A magyar nyelvű dalokon kívül angol nyelvű és koncertfelvételek is szerepelnek a lemezeken.

Az Omega tagjainak a koncerten nyújtják át a Lemezbörze Plusz Magazin díját. Az együttes lemezeiből adták el a legtöbbet Magyarországon. A zenekar tagjai szeptember 8-án szerdán 16 órától dedikálják CD-iket és kazettáikat a Szervita téri Rózsavölgyi Zeneműboltban.

[origo] - MTI