Másképp folytatja a Jane's Addiction

Vágólapra másolva!
Új lemezen dolgozik az egykori egykori Jane's Addiction-tag Dave Navarro új zenekara, a Panic Channel, amely december elején mutatkozott be a Los Angeles-i Key klubban.
Vágólapra másolva!

A Panic Channel legnagyobb sztárja Dave Navarro gitáros, de rajta kívül ott van még Stephen Perkins dobos és Chris Chaney basszusgitáros is, mindketten az évekkel ezelőtt megszűnt, Jane's Addiction rockegyüttesből. Az új formáció énekese Steve Isaacs lett, aki korábban a Skycycle zenekar frontembere volt.

Dave Navarro elmondta, hogy már túl vannak a kezdeti lépéseken, írtak néhány dalt, amelyeket először az interneten tesztelnek, és ha kelendőek lesznek, lemezen is kiadják őket - írta az MTI.

Navarro az énekessel először az MTV-ben találkozott, ahol Steve Isaacs video jockey volt, azután egy filmdal felvételén is együtt dolgoztak. A Panic Room zenekar producere Brian Virtue, aki a Jane's Addiction 2003-ban megjelent Strays című lemezén is segítette a rockzenekar tagjait. A zenekar előtte 13 évig nem adott ki új dalokat tartalmazó lemezt.

A Jane's Addiction, nevével azonos című, első albuma 1987-ben jelent meg, majd a Nothing's Shocking hozta meg az áttörést.1990-ben adták ki legjobbnak tartott lemezüket, a Ritual de lo Habitual-t, majd a tavalyi új számokig több anyagot már nem vettek fel közösen stúdióban.

A tagok a kilencvenes évek eleje óta nem dolgoznak együtt rendszeresen, de néhányszor még összeálltak turnézni, 2003-ban pedig a Perry Farrell énekessel felvett Strays után úgy tűnt, új korszak kezdődik a zenekar számára. Hosszú távon azonban továbbra sem tudott működni a Jane's Addiction, amelynek jövőjét - amerikai sajtóhírek szerint- megpecsételte Dave Navarro új formációja.

[origo]/MTI