Csengőhangok is versenyeznek a Billboard díjátadóján

Vágólapra másolva!
Változnak az idők: az idei Billboard Music Awards alkalmával immár az "Év csengőhangja" kategóriában is győztest hirdetnek.
Vágólapra másolva!

A szerdai Billboard Music Awards buliján - első alkalommal - az év csengőhangját is jutalmazni fogják. A legtöbbször letöltött, mobiltelefonra használatos csengőhangok közt versenyez az In Da Club és a P.I.M.P. (50 Cent), a Dirt off Your Shoulder (Jay-Z), és a Hey Ya! (OutKast). Ez is egyértelműen mutatja, hogy milyen komoly üzletággá nőtte ki magát a mobiltelefon-piac - írja a New York Post.

Az amerikai mobilhasználók egy csekély összeget fizetnek a csengőhangokért - általában egy dollár (ma 179,5 forint) körül már meg lehet szerezni a legfrissebb, slágerlistás szerzeményeket. Magyarországon egy sms küldése ellenében szintén rengeteg dallam tölthető le, ezek közt például Zalatnay Sarolta - igen régi - Nem vagyok én apáca című dala is felbukkan. Az Axetázis oldalán 517 csengőhang található, mostanában a hazai felhasználók kedvence a Britney Spears által előadott Hit Me Baby One More Time.

A Billboard eztán nem csak az albumokat, a kislemezeket rendezi listákba, hanem a csengőhangokat is sorrendbe teszi, a letöltések száma szerint: itt megtekinthető az amerikaiak kedvenc tízes listája.

"Nagyon jó érzés, hogy mi vagyunk az elsők, akik díjazzák a legtöbbet eladott csengőhangokat az Egyesült Államokban" - nyilatkozta John Kilcullen, a Billboard szakírója.