Politikai harc a New York-i rapsztárok között

Vágólapra másolva!
Összekülönbözött a politikán LL Cool J és lemezkiadója, miután a New York-i kormányzóválasztáson a fekete bőrű rapsztár a szintén afroamerikai demokrata jelölt helyett a szövetségi állam eddigi vezetőjét, a republikánus George Patakit támogatja.
Vágólapra másolva!

Sokak meglepetésére LL Cool J csütörtökön, miután kitöltötte a választói regisztrációs lapot, bejelentette, hogy George Patakit támogatja a New York állam kormányzói székéért folytatott versenyben. A rapsztár azzal indokolta döntését, hogy a republikánus politikus "hatalmas dolgokat" tett Queensért, ahol LL Cool J is lakik.

"Abban a környezetben, ahonnan jövök, nagyon sok embert egyáltalán nem érdekel a politika, de miután láttam, a kormányzó hogyan viselkedett a szeptember 11-i terrortámadások után, és láttam, mi minden történt ebben a városban, megváltozott a véleményem. Azt gondoltam: tudod mit, elmegyek szavazni, és regisztráltatom magam" - vázolta fel az elhatározásáig vezető utat LL Cool J.

Pataki is elismeréssel szólt támogatójáról, a politikus kijelentette, hogy LL Cool J rajongója, és példamutatónak tartja a rapper viselkedését. A zenész ismerősei azonban épp ellenkezőleg gondolják. Azt várták tőle, hogy ha szerepet vállal a politikai küzdelemben, akkor az a hozzá hasonlóan fekete bőrű jelölt, H. Carl McCall javát szolgálja majd.

A több híres rapper, köztük az LL Cool kiadványait is gondozó neves Def Jam kiadó alapítója, Russel Simmons a zenésszel szemben a demokrata politikust támogatja, akárcsak Sean "P. Diddy" Combs producer, rapsztár. A Pataki melletti nyilvános kiállása miatt kérdőre vont LL Cool J azonban nem tulajdonított jelentőséget annak, hogy McCall az első, jelentős párt által támogatott fekete kormányzójelölt New Yorkban. "A támogatás nem pártokról, a faji hovatartozásról vagy a menőségről, hanem a tettekről és az emberek felemelkedéséről szól" - védte álláspontját LL Cool J.