Manson ezúttal diáklányokat riogatott

Vágólapra másolva!
Marilyn Manson volt a vendég a philadelphiai Temple Univerity egyik óráján. A zenész a művészet és társadalom órát látogatta meg, Istenről, a társadalomról és a művészetekről tartott kiselőadást.
Vágólapra másolva!

Az oldalt kopaszra borotvált, napszemüveges, extravagáns Manson a diákokkal csevegett egy órán át, művészeti, politikai és társadalmi kérdésekre igyekezett kielégítő választ adni. A fiataloknak volt mit kérdezniük az önmagát Antikrisztusnak nevező, feketébe öltözött, bizarr külsejű énekestől - írja több amerikai lap, köztük a Boston Herald.

"Én nem az vagyok, aki nem tiszteli a vallást. De nem szeretem azt a vallást, amit arra használnak, hogy manipulálja az embereket. Mi magunk kreáljuk a saját isteneinket. Mi magunk hozzuk létre saját ördögeinket" - jelentette be Manson, aki egy üveg itallal érkezett, és rögvest az elején szeretett volna poharazni a meglepett diákokkal. A fiatalok örültek a szüleik által ördögnek tartott vendégnek, a Philly.com szerint még olyan is volt, aki ezt suttogta meghatottan, hogy "Istenem, ő Marilyn Manson!" - majd tapsviharban tört ki a csoport.

Manson sajátos politikai nézeteit, vallásról alkotott eredeti elképzeléseit - melyek már sokkal szelídebbek, mint az öt-tíz évvel ezelőtti szövegei - és filozófiai téziseit szívesen hallgatták, de olyan is akadt, akit a magánélete érdekelt. A művész úr még nem érzi magát alkalmasnak apai szerepre, tudták meg a jelenlévők, de szó esett még a cenzúráról és a művészek népnevelő felelősségéről is.

"Minden hétre szeretnék valami hasonló akciót szervezni" - mondta Philip Alperson, a filozófiai tanszék dékánja, aki elégedett volt a produkcióval. A diákok is lelkesek voltak, élvezték a művésszel való találkozást - még akkor is, ha túlnyomó részük bevallottan nem rajong Mansonért.

A Music Television emberei filmre vették a szereplést, ezt december 6-án láthatják a nézők. Bár egyórányi anyagot rögzítettek, a tévécsatorna szóvivője szerint ezt lényegesen megvágják majd, csak egy ötperces összefoglaló marad a rendhagyó vizitből.